Rácalmási tökfesztivál

2022.09.18. 17:48

Élmény volt a hétvégi fesztivál

Három nap, három helyszín, csak a nagyszínpadon közel huszonöt színpadi program, színes gasztrokínálat, szép kiállítások, rengeteg gyermek- és kísérőprogram és tök minden mennyiségben – ezzel várta az elmúlt napokban az érdeklődőket a XVIII. Rácalmási Tökfesztivál.

Török Tímea

A péntek délután a környékből érkező gyerekcsoportoké volt

A nagykorúvá érett rendezvény a jelentős mérföldkőhöz méltón és profin várta a fesztiválozókat, hogy három napon keresztül bőséges programkínálattal szórakoztasson minden korosztályt. Vasárnap ellátogattunk az eseményre, és személyesen kérdeztük a rendező civil szervezet, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnökét, Steiner Lajost. 

Dr. Mészáros Lajos nyitotta meg az eseményt Fotók: Ihász Martin

– A várakozásunknak megfelelően alakult a látogatottság és a hangulat az esős időjárás ellenére is. Az elmúlt évekhez mérten nagyságrendekkel, a múlt évhez képest kétszer több tökdekoráció készült. Ezért az idei látogatók még több elképesztően kreatív tökalkotásban gyönyörködhettek. Pénteken a különböző csoportok számára célzott programok nagyszerűen sikerültek, rengeteg óvodás és kis­iskolás csoport látogatott el a tökfesztiválra. 

 

A péntek este csattanója a Neoton Família koncertje volt, majd Annimal Cannibals fokozta a hangulatot. Szombaton sem volt hiány sztárfellépőből. A nagyszínpadon Levente Péter kezdett, majd a Raulék érkeztek, azonban a Follow the Flow nevű formáció betegségre hivatkozva lemondta a fellépést. Az estét így szombaton nélkülük, azonban DJ BRS és DJ Spool nagyszerű fellépésével tölthették a fesztiválozók. 

– A színpadi programok mellett színvonalas kísérő rendezvényekkel is készültek a szervezők. Például ismét volt tökös bringatúra, és a városnéző kisvonat is népszerűnek bizonyult. Ismét megválasztották a legnagyobb óriástök termelőjét, a tökkirályt. Nagy sikert aratott a veterán autók és motorok kiállítása. Önfeledten szórakoztak a gyermekek az olyan foglalkozásokon, mint az elmaradhatatlan tökfaragás, arcfestés, mesesarok, pónilovaglás. A gasztrokínálat is különleges volt.

A gyerekek szórakoztatására idén is figyeltek

– A kúria termeiben hat nagyszerű kiállítást hoztunk létre a rendezvény idejére, bemutatva művészlelkű rácalmási lakótársainkat. A fotókiállításon mások mellett a Hírlap munkatársa, Szabóné Zsedrovits Enikő alkotásaiban is gyönyörködhetnek az érdeklődők. Ebben az évben bekapcsolódott a programokba egy újabb helyszín is. A Vizi Gábor Vízitúra Megállóhely remek élményekkel és gyönyörű szép környezetben külön színpaddal várta három napon keresztül a gyermeket – összegzett Steiner Lajos, a rendezvényért felelős civil szervezet vezetője. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában