Októberre tervezik az átadást

2022.09.01. 12:00

Szociális központként funkcionál majd tovább a régi városháza

Körmendi Erzsébet

Rácalmás - Magyarország Kormányának nemzeti forrásból történő 300 millió forintos támogatásának köszönhetően újul meg Rácalmáson a régi polgármesteri hivatal épülete, amely szociális központként funkcionál majd a jövőben. 
– A 650 négyzetméteres épület megújulása azért fontos számunkra, mert itt működnek a szociális szolgáltatásaink, mint a család- és gyermekjóléti szolgálat irodája és az idősek nappali ellátása, ebben az épületben van a körzeti megbízott rendőr irodája és a civil szervezetek is. Tehát egyfajta településközpontként tekintünk az épületre. Már nagy szükség volt a felújításra, hiszen nagyon ­rossz állapotban volt. De a kormányzat támogatása nélkül esélyünk sem lett volna az átépítésre – mondta el korábban Schrick István polgármester. 
Külsőre is igazán különleges, formáját tekintve is egyedülállóan szép lett Rácalmás régi városháza. A felújítással végzett a kivitelező. A tereprendezés folyamatban van az épület környékén. A belső terek rendbetétele és berendezése van még hátra a birtokbavételig, az októberre tervezett ünnepélyes átadásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában