Szókincs és rátermettség

2023.03.13. 09:00

Angol nyelven folyt a vita a Rudas iskolában

Egy igazán izgalmas, angol nyelvű vitaversenyt szervezett a héten a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium idegen nyelvi szakmai munkaközössége. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott vetélkedőn 3 fős csapatok mutathatták meg, mit tudnak.

Szente Patrícia

Fotó: Rudas iskola

A március 7-én tartott versennyel az iskola célja az angol nyelv szóbeli gyakorlásának biztosítása volt a diákok számára, emellett pedig a lehetőség megteremtése szókincsük, rátermettségük bemutatására. A vetélkedő vitaindító témái érdekesek és elgondolkodtatóak voltak, a résztvevők egyebek közt a tél és ­nyár, szingli lét kontra párkapcsolat, valamint az energiaital vagy kávéfogyasztás kérdésköréről is beszélgettek. A három perces viták során 4 csoport védhette meg álláspontját, akik kreativitásukat megcsillogtatva érveltek témájuk mellett, gyakran mosolyt csalva egymás és a zsűri arcára. 

Vita közben Fotó: Rudas iskola 

A versenyen negyedik helyen a Lorántffy Chemists nevű csoportja végzett, a harmadik helyet a Bánki LLL csapata kaparintotta meg, a döntőben a dobogó első fokáért pedig a Rudas R12 csoportja és a DFE a Dunaferr Elit csapata szállt harcba. A két csapat a papírlap színét vitatta meg, a szópárbajt, így az első helyet pedig a Dunaferr éles eszű versenyzői nyerték meg. 
A helyezettek nyereményeit a Rudas partnere, az Euro­Exam Nyelvvizsgaközpont biztosította. A 3. helyen végzett csapat egy-egy EuroCity B2-es kiadványt nyert, a 2. helyezettek B2-es gyakorló tesztkönyvvel gazdagodtak, a nyertesek pedig lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálhassák magukat egy-egy online komplex próbavizsgán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában