Kiváló

2023.05.01. 14:00

Taroltak a dunaújvárosi tornászok a diákolimpián

Remekül szerepeltek a Vasvári és a Rudas iskola tornász növendékei a tornászok diákolimpiai döntőjében, számos bajnoki címet és érmes helyezést elérve.

Gallai Péter

Fotó: László Ambrus

A napokban rendezték meg Budapesten a tornászok diákolimpiai bajnoki döntőjét két kategóriában, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az A-ban a versenyengedéllyel rendelkezők indulhattak, míg a másikban, a B-ben már jóval szélesebb körben vettek részt a fiatalok. Az előbbieknél taroltak a dunaújvárosi sportolók, a Vasvári és a Rudas iskola diákjai, hiszen számos egyéni és csapatérmet szerezve, igen eredményesen zárták szereplésüket.

A fővárosi fináléban a A kategróiában a sportág fellegvárai képviseltették magukat a legeredményesebben, így dunaújvárosi diákok bajnoki címek és érmes sokaságával térhettek haza. A B kategóriában már szélesebb körben osztódtak meg az érmek. Egyébként  egy versenyző egyéniben és csapatban vagy az egyik, vagy a másik kategóriában indulhatott, kivéve a III-IV. és V-VI. korcsoportot.  Az I-es és II-es korcsoportban az egyéni eredményeket a csapatverseny során elért teljesítmény alapján értékelték.

A dunaújvárosi versenyzők eredményei.
 I. korcsoport, fiú egyéni: 1. Ellenberger Benett, 2. Heftner Zoltán, 3. Herczog Donát, 6. Zudor Zolta, 9. Leicht Ferenc. Csapatverseny: 1. Vasvári Pál Általános Iskola.
I. korcsoport, lány egyéni: 1. Szabó Blanka, 3. Fehér Flóra, 3. Kóczián Rebeka, 5. Trenka Janka, 7. Kutrovácz Lilla, 9. Tóth-Pál Réka. Csapatverseny: 1. Vasvári Pál Általános Iskola.

Fotó: László Ambrus
Fotó: László Ambrus

 

Fotó: László Ambrus
Fotó: László Ambrus

II. korcsoport, fiú egyéni: 1. Gulybán Erik, 4. Gerbovits Dávid, 7. Püspök Áron, 10. Bernáth Donát.
II. kcs., lány egyéni: 7. Ágoston Szonja, 7. Kaczkó-Dombovári Zora, 10. Vajai Gréta, 12. Kálmán Olívia, 14. László Vanessza, 17. Szíj Emma. Csapatverseny: 3. Vasvári iskola.

Fotó: László Ambrus

III-IV. korcsoport, lány csapatverseny: 1. Vasvári Pál Általános Iskola.

Fotó: László Ambrus

V-VI. korcsoport, lány egyéni: 1. Mayer Gréta (Rudas középiskola), 2. Makai Lilla (Rudas középiskola). 

Fotó: László Ambrus

 

Fotó: László Ambrus

A diákolimpia fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, a versenysorozatot a Magyar Diáksport Szövetség az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg. Az esemény országos döntőinek érmesei tíz felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási jelentkezéseik során, ahol a felvételi időpontját megelőző nyolc év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában