Célzott igények és örömteli fejlesztések

2023.06.30. 07:23

Gyopáros Alpár kormánybiztos a térségünkbe látogatott

Dunaújváros térségébe látogatott csütörtökön, június 29-én, Gyopáros Alpár a Magyar Falu Program lebonyolításáért felelős kormánybiztos, aki dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökével és dr. Mészáros Lajossal a térség országgyűlési képviselőjével közösen tekintette meg a Magyar Falu Program támogatásával megvalósult adonyi és nagyvenyimi fejlesztéseket.

Török Tímea

Fotó: NÁ

A kormánybiztosi látogatás első állomása Adonyban volt. A vendéget a vármegyei közgyűlés elnöke és az országgyűlési képviselő társaságában Ronyecz Péter Adony város polgármestere fogadta a helyi polgármesteri hivatal előtt.

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Gyopáros Alpár a Magyar Falu Program lebonyolításáért felelős  kormánybiztos és dr. Molnár Krisztián Fejér Vármegye Közgyűlésének elnöke megtekintette az óvoda fejlesztést, amely támogatásból valósul meg Adonyban
Fotó: Németh Ádám

Megtekintették az épülő bölcsődét is

A bejárás első helyszíne az Adonyi Hóvirág Óvoda volt. Steinmann Katalin intézményvezető vezette körbe a látogatókat, ahol mind a belső, mind a külső fejlesztéseket, a korszerű játékokkal ellátott és szépen rendezett udvart is megmutatta a vendégeknek. Az óvodába 134 adonyi kisgyerek jár, azonban hamarosan elkészül az intézményhez tartozó másik épület is, amelyben várhatóan szeptembertől már két csoporttal mini bölcsőde fog működni. A bejárás során megtekintették az épülő bölcsődét, valamint a helyi, 300 éves jubileumát ünneplő katolikus templomot is. 

Fotó: NÁ

Célzottan reagál a fejlesztési igényekre

Gyopáros Alpár kormánybiztos a bejárás után a következőket mondta:

–  Már második alkalommal járhatok Adonyban. Először egy konzultációs délutánt töltöttem a hivatal dísztermében, most pedig a Magyar Falu Program segítségével megvalósult fejlesztéseket tekintettük meg.

Hozzátette a kormánybiztos: - A Magyar Falu Program 2018-as meghirdetése óta a valós fejlesztési igényekre, célzottan kíván reagálni. Ezt láttuk most itt Adonyban is. Az óvoda fejlesztésével, vagy a bölcsőde kialakításával pont azok a közszolgáltatások javulnak, amelyek leginkább szükségesek a népesség magtartásához. Örömteli volt látni az adonyi óvodában megvalósult fejlesztéseket.

Fotó: NÁ

A magyar gyerekek, a magyar családok a legfontosabbak

Dr. Molnár Krisztián a következőket osztotta meg a látogatással kapcsolatban:

– A meglátogatott nevelési intézmény fejlesztésére az elmúlt időszakban három pályázatot is nyert Adony a Magyar Falu Program keretében, összesen mintegy 30 millió forint értékben. A Fejér Vármegyei Önkormányzat további 20 millió forinttal támogatta, a város pedig 10 millió forint önrésszel egészítette ki a támogatásokat. Mindezen forrásoknak köszönhetően egyebek mellett épületfelújítási- és kerítésépítési munkálatokat, illetve bútorzat-, játszóeszköz- és udvari játékok beszerzését valósították meg. Köszönjük Magyarország Kormányának támogatását! Számunkra a magyar gyerekek, a magyar családok a legfontosabbak, minden velük kapcsolatos fejlesztés örömteli és sokszorosan megtérül - mondta el dr. Molnár Krisztián.

Adony fejlődő és vonzó település

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő szintén a Magyar Falu Program sikeréről beszélt Adony kapcsán:

- Jelentős szerepe van a programnak abban, hogy olyan lehetőségek alakuljanak ki a falvakban, hogy ne költöznek el a fiatalok. A Magyar Kormány számára a magyar családok, a magyar gyerekek a legfontosabbak, hiszen minden település, így országunk jövőjét is az új generációk határozzák meg. 

Szívből örülünk minden olyan fejlesztésnek, amely az ő javukat szolgálja. Gratulált a település lakóinak, hiszen Adony e tekintetében is egy fejlődő és vonzó település - emelte ki az országgyűlési képviselő.                                                       

A kormánybiztos látogatása Nagyvenyimen folytatódott, ahol út átadáson, majd a Polgári Est elnevezésű rendezvényen vett részt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában