Frissítő pilátesz volt a program

2023.07.07. 17:30

Még tart a Jószolgálati Otthon egyik kedvelt programja, az Önkéntesek nyara - galériával

Ismét egy ismerős arc lepte meg a Jószolgálati Otthon ellátottait. Vida Orsi már hosszú évek óta az otthon visszatérő vendége, az idei Önkéntesek nyarán pedig újra találkozhattak vele a gondozottak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Az Önkéntesek nyara elnevezésű programsorozat végéhez közeledünk, az ellátottakhoz még két alkalommal érkeznek vendégek. Ezen a héten egy zenés-énekes, és egy teljes testet átmozgató, sportos programmal készültek a lakók számára, kedden azonban mégsem csendült fel az ének, elmaradt Polgár Lilla előadása. Kóty Zsuzsanna, a Jószolgálati Otthon munkatársa elmondta, a meg nem tartott eseményeket egy későbbi időpontban mindenképpen szeretnék pótolni, hiszen várják azt a gondozottak.

Csütörtökön azonban teljes gőzzel robogott tovább az önkéntes akció, a délelőtt folyamán ugyanis Vida Orsi tartott pilátesz órát a jószolisoknak. A népszerű talajtorna nem csak a testre, de a lélekre is remek hatással van, egyebek mellett javítja a közérzetet, és a stresszt is csökkenti. A gyakorlatok végzése közben az ellátottakon is egyből észrevehető volt, mennyire élvezik a programot, örömmel követték az instruktor utasításait.

Fotó: Laczkó Izabella

Az Önkéntesek nyara e heti eseményén tehát a közös mozgásra helyezték a hangsúlyt, a következő héten pedig egy vidám, mesékkel tarkított előadással készülnek, szerdán (július 12.) délelőtt ugyanis Suplicz Mihály érkezik az intézménybe. Végül a több mint egy hónapja kezdődött programsorozatot egy szabadtéri, zenés mulatság zárja, amit július 17-én, hétfőn tartanak. A záró eseményen a kitűnő hangulathoz a Gypsy Kings Experience zenei előadásával járul majd hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában