Pálferi Ercsiben

2023.11.18. 15:30

Fontos témáról beszél majd egy katolikus pap, stand-up-os stílusban

Török Tímea

Archív.

Fotó: Fehér Gábor / FMH (archív)

Pál Ferenc egy római katolikus pap, mentálhigiénés szakember. 18 évig tartott minden kedden előadásokat lelki egészség és spiritualitás témában, amiből kinőtt egy közösség, egy alapítvány, több száz kezdeményezés, csoport rendezvény, egyszóval egy mozgalom- olvasható a www.pálferi.hu honlapon.

A Sinatelep Egyesület szervezésében Ercsiben a művelődési házban rendkívüli előadásra várják az érdeklődőket. Az esemény 2023. december 2-án lesz. Az előadó közismert nevén: „Pálferi” atya lesz. Aki a papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati-házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Ercsiben Végre megint értjük egymást című előadását hallgathatják meg az érdeklődök, a társkapcsolati kommunikációról.

Az atya katolikus pap léte ellenére fontosnak tartja, hogy az előadások semlegesek legyenek. Tehát bárki részt vehet rajtuk, nem kell semmilyen vallási, ideológiai elvárásnak megfelelnie, elég a hallgató nyitottsága. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedyből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus. A rendezvény ingyenes, de a szervezők regisztrációt kérnek a muvhaz@ercsimuvhaz,hu e-mail címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában