Meghitt és felemelő

2023.12.25. 15:30

Telt házas falukarácsonyt tartottak Kisapostagon - képgalériával

Egy tűt sem lehetett volna leejteni a kisapostagi kultúrban, hiszen annyian voltak kíváncsiak a Falukarácsonyra. Nem is csoda, a műsor szívet melengető és megható volt, de a vendéglátásra sem lehetett panasz.

Kállai Félix

Fotó: Kállai Félix

December 21-én 17 órára írták ki a kezdést, de már fél ötkor tele volt a terem. Aki óramű pontossággal érkezett, neki már csak állóhely jutott, pedig a falak mellett végig plusz padokat tettek be a szervezők. A hely ugyan kicsinek bizonyult, de ugye sok jó ember kis helyen is elfér. A műsor kárpótolt mindenért.

Elsőként Dortné Tibay Emese, az önkormányzat képviselője és az iskola pedagógusa köszöntötte a megjelenteket. Majd beszédében elmondta, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még nem a fényár és reklámok özöne hívta fel a figyelmet az ajándékok bő választékára, hanem az ünnep elsősorban a lelkekben ragyogott fel. A fényt az adventi koszorún és karácsonykor a fenyőfákon a nyugodt, békés lángú gyertya adta, amely az emberek szívét melegséggel és örömmel töltötte meg. A gyertya Krisztust szimbolizálta. Megsemmisül, miközben fényt és meleget ad, miként az Üdvözítőnek is meg kellett halnia, hogy az embereket megváltsa. Mint mondta, a karácsony mindig arra emlékeztet bennünket, hogy az igazi értékek a szeretetben, a melegségben és az összetartozásban rejlenek. Gondolatait egy kívánsággal zárta: legyen ez az ünnepség egy kis feltöltődés mindenki számára. Ezt követően felkonferálta az iskola diákjainak a műsorát, melyben minden diák részt vett, kivéve a gyengélkedőket.

A pedagógus elmondása szerint a gyerekek nagy szeretettel és izgalommal készültek a fellépésre. Műsorukban karácsonyi dalokat mondókákat adtak elő, melyeket tapssal dorombbal és triangulummal színesítettek. A műsorukat vastapssal jutalmazta a közönség. Nagyon ügyesek voltak!

Ezt követően Csuti Kálmán adott elő két karácsonyi verset a közönség nagy örömére.

A program következő részében a Nyugdíjas Klub előadásában Hans Christian Andersen: A kis gyufaárus lány meséjét láthattuk, melynek főszereplője egy Nyugdíjas Klubtag unokája, Molnár Bodza volt, aki a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában tanul. A történet bár nagyon megható és szomorú is egyben, Dragomán György feldolgozásában a történet jó véget ér. Az előadást képi és zenei aláfestés színesítette. Mondani sem kell ez az előadás is sikert aratott.

Nagy Attila, Kisapostag polgármestere ezt követően az önkormányzat nevében áldott, boldog, békés karácsonyt és boldog új évet kívánt. Majd invitálta a megjelenteket a nemrég átadott külső piactérre, ahol a Schalbert Alapítvány Nőegylete szolgált karácsonyi süteményekkel, rágcsálnivalókkal, forralt borral és kakaóval.

A település lakosai még sokáig élvezték egymás társaságát és kedélyesen beszélgethettek a finomságok fogyasztása közben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában