Piaci körkép

2024.01.19. 18:00

A tetőfelújítás alatt a káposzta a menő

A dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiac visszafogott üzemmódban működött, működik ezen a héten.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A piac forgalmát meghatározza a tetőszerkezet felújítása, ami miatt a standok egyharmadát a kivitelezők elzárták a forgalomtól.
Hogyan haladnak a munkálatok, és mikorra várható a befejezése? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat a rendszeresen piacra látogatok közül. Válaszokat a kérdésekre Czizmadiáné Palló Ágnes piac és vásár koordinátortól kaptunk.
- Három részletben folynak a munkálatok. A standok közötti átjáróknál történnek a lezárások. A munkálatok első részével jövő hét elejére végeznek a szakemberek. A beruházás befejezését október közepe-végére ígéri a kivitelező. A tetőszerkezet lemezborítását cserélik ki erősített lemezekre, a csatornákat is megjavítják, megszűnnek majd a beázások. A  kereskedők egyébként örülnek a felújításnak. Velük egyeztetve kezdődtek el a munkálatok januárban, és fejeződik be februárban. Ugyanis ebben az időszakban a legkisebb a forgalom a piacon - tudtuk meg a koordinátortól.
Hogy a piaci forgalom télvíz idején nem túl nagy, azt a pénteki piaci körképünk alkalmával is tapasztalhattuk. Kevés árus, kevés a vevő. A zöldségesek közül ilyenkor sokan  nem pakolnak ki, mivel féltik az árujukat a megfagyástól. Viszont komoly sorok alakultak ki a savanyúságos standoknál. Talán mindenki a rengeteg C-vitamint tartalmazó savanyított káposztában utazik? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában