Borovszkyné Győr Zsuzsanna

2024.01.16. 18:00

Gyászol a Dózsa iskola közössége

A Dózsa György Általános Iskola osztotta meg azt a szomorú hírt, miszerint Borovszkyné Győr Zsuzsanna, az iskola első, alapító-igazgatója életének 83. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Molnár Emese

Mint írják, személyében egy olyan embertől búcsúzik a Dózsa iskola, aki az intézmény indulásában és magas szakmai színvonalra emelésében meghatározó szerepet töltött be. 1979-ben ő kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy az akkor induló Dózsa II. városrészi új iskola vezetője legyen. Ezt a feladatot nagy lelkesedéssel és magas szakmai kvalitással végezte 1993-ig. Kollégái felnéztek rá, becsülték őt, szerették kimagasló emberi értékeiért, következetességéért, példamutatásáért és felnéztek benne arra az emberre, akinek mindig is az iskola volt az első.

De természetesen a vezetés mellett soha nem felejtette el, hogy ő is egy a pedagógusok között, aki életcéljának a gyermekek tanítását tűzte ki. Magyar-történelem szakos tanárként végezte pedagógia tanulmányait és ezt a tudást nyugdíjba vonulásáig a legnagyobb szakmai tudással adta át tanítványainak, akik mind a mai napig szeretettel és tisztelettel gondolnak rá.

Az iskolát a nyugdíjba vonulása után sem hagyta el, hiszen a kollégákkal, az utána következő vezetőkkel folyamatosan tartotta a kapcsolatot. Mindig figyelemmel követte volt intézménye újdonságait, szakmai eredményeit, s ez a figyelem mind a mai napig megmaradt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában