Verseny

2024.02.08. 15:00

Nagyszabású kulturális rendezvény a Széchenyi gimnáziumban

A 70. születésnapját ünneplő dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 31. alkalommal hirdette meg kultúra napi programját.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Széchenyi-iskola Facebook oldala

Az eseményen négy kategóriában mutathatták meg a jelentkezők tehetségüket: népdaléneklés, vers- és prózamondás, esszéírás, illetve rajzpályázat. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, rekord számú jelentkezővel találkoztak, a legtöbben pedig a népdaléneklésre, valamint a vers- és prózamondásra érkeztek január 26-án, így megközelítőleg 300 diák töltötte meg a termeket. 

Forrás: Széchenyi-iskola Facebook oldala

Az előzetes pályázathoz kötött rajzpályázat és esszéírás eredményhirdetése a megnyitón történt. A rajzokat az iskola aulájában meg is tekinthették az érdeklődők egy kiállítás keretében. A népdaléneklés szintén az aulában zajlott, itt a jelentkezők csoportokban és szólóban is szerepeltek, a versmondók pedig két kategóriában és két helyszínen szavaltak. Az iskola versenyfelhívása szerint az 1-4 osztályos korcsoport mesékkel jelentkezett, az 5-8. évfolyam pedig a kiírásnak megfelelő versekkel. A 70. jubileumát ünneplő intézmény témaként a kötődés fogalmát adta meg a versenyen induló tanulók és felkészítő tanáraik számára, ehhez kapcsolódtak a választott művek.

A Széchenyi iskolából a következő tanulók kaptak díjakat:

Versmondás: Malics Máté (5.E) arany minősítést szerzett, Szabó Noel pedig különdíjat, illetve meghívást színjátszó táborba. Felkészítő tanáruk Péntek Klára.

Ének: A felső tagozatból Horváth Gréta-Juhász Maja kettőse (7. osztály) kiemelt aranyban részesült, Kulcsár Lilla-Tóth Karolina duója (6. osztály) arany minősítést szerzett. Felkészítő tanáruk: Pocsai Mária. A középiskolai korcsoportból a Tulipán népdaléneklő csoport (Lengyel Lili, Kiss Alexandra, Kiss Réka, Kocsis-Kibédi Lili, Toponáry Sára, Simon Tulipán, Csibri Réka, Király Izabella – 9. évfolyam) arany minősítésben részesült. Sima-Kovács Napsugár (10. évfolyam) pedig ezüst minősítést szerzett.

Rajzpályázat: Magyar Márton Áron (8. évfolyam), valamint Dokos Lili Fanni (9. évfolyam) bronz minősítést szereztek. Felkészítő tanáruk: Veréb Ákos.

Esszéírás: Sárosi Bence (10. évfolyam) különdíjat kapott. Felkészítő tanára: Szuprics Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában