Felnőttek számára is nyitva a Digitális Közösségi Alkotóműhely

2024.03.19. 11:30

Aki szabni-varrni vagy famunkát szeretne, jelentkezzen!

Sokan gondolkodtunk azon, hogy néhány apróbb varrást vagy famunkát magunk is megcsinálnánk. Ennek a helyzetnek a megoldására kínál lehetőséget a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum által működtetett elsődlegesen pályaorientációs feladatokat ellátó Digitális Közösségi Alkotóműhelyt.

Fekete Györgyi

Sokan gondolkodtunk azon, hogy néhány apróbb varrást vagy famunkát magunk is megcsinálnánk. Lehet, hogy többünknek van is varrógépe, de nem megy a biztonságos használata. Ennek a helyzetnek a megoldására kínál lehetőséget a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum által működtetett elsődlegesen pályaorientációs feladatokat ellátó Digitális Közösségi Alkotóműhelyt. Az utóbbi időszakban azonban nem csupán a fiatalok, hanem a felnőttek számára is kinyitotta az ajtaját. A szolgáltatási kör kibővítésével egy-egy alkotói napon meghatározott tematikájú tárgyakat lehetett náluk készíteni.

Húsvéti dekorációk készítésére is lehetőség nyílik

A nyitott műhely foglalkozásokon bárki részt vehet, akinek kedve van az alkotáshoz. A szolgáltatásokat Molnárné Lukács Anita, pályaorientációs tanácsadó, műhelymester mutatja be:

Pocsainé Varga Veronika főigazgató  Molnárné Lukács Anitával a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.
Forrás: dka

Nem csupán attól nyitott a műhelyünk, mert bárki részt vehet ezeken a foglalkozásokon, akinek kedve van az alkotáshoz, hanem azért is, mert bárki hozhat egy kisebb saját ötletet, s ha kapacitás, eszköz is adott, akkor nálunk elkészítheti azt. Attól is nyitott, hogy a nálunk készült termékek sablonjait, leírásait használva önállóan is szabhat, varrhat, fűrészelhet, csiszolhat, gravírozhat, vagy textilt nyomtathat az érdeklődő, s ha szakmai segítségre, vagy esetleg csak a nálunk található eszközre van szüksége, azzal is megkereshet minket. A keretek között alkotni vágyókat várjuk tematikus programjainkon, ahol előre meghatározott termékeket készítünk, adott alapanyagokból. A hozzánk látogató kipróbálhat új technikákat, módszereket, amiket később alkalmazhat. Sőt családi program is lehet, ahol apa például vágódeszkát vagy ottománt készít, anya pedig új kötényt, edényfogót, vagy beszegi a terítőt vagy a függönyt. Ahogy látszik, szabad alkotóműhelyként szeretnénk működni.

Ezek szerint a műhely eszközeit és alapanyagait is lehet használni?

Igen, de ahogy mondtam, hozni is lehet. Nagyon jól felkészültek vagyunk, akár digitális textilnyomásról, vagy faipari berendezésekről van szó. A Nyitott műhelynek természetesen vannak költségei is. Az ötórás bérlet ára 9500 Ft a, tízórásé 18000 Ft. A bérleteket részletekben is igénybe lehet venni, annyi órát számolunk le belőle, amennyit a tulajdonosa ténylegesen igénybe vesz. Tehát amennyi időt tud erre szánni, egy vagy több alkalommal, ahhoz tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbb konstrukciót. Aki nem bérletben gondolkozik, az az alkotójegyet is igénybe veheti, óránként 2000 forintért.

Mi a teendő, ha valaki alkotni szeretne?

– Ha kiválasztotta a számára megfelelő szolgáltatást, akkor regisztráljon, mi felvesszük vele a kapcsolatot és a megadott számlaszámra fizetheti be az aktuális összeget. A fel nem használt órák természetesen később is beválthatók lesznek. Csütörtökönként a délutáni órákban lehet igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat, szabad helyek érdekében érdemes előre egyeztetni velünk.

Reméljük, hogy nagyon sokaknak tudunk lehetőséget biztosítani az új szolgáltatásainkkal. Várjuk a jelentkezőket a március 14-én húsvéti dekoráció készítő és március 21-én neszesszer-készítés és szabás-varrás alapjai tematikus programunkon. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Címünk: Digitális Közösségi Alkotóműhely, 2400 Dunaújváros, Lajos király krt. 31. [email protected] , telefonszámunk: +36 70 50 56 396

Akár digitális textilnyomásra is lehetőség van

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában