Horváth Mónika az irodai titkárok mezőnyében

2024.03.07. 19:00

Egy rudasos diák már biztos döntős az SZKTV-n!

Mint már arról korábban is hírt adtunk, húsz dunaújvárosi középiskolás jutott tovább az ország legrangosabb szakmai megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) területi előválogatóján.

Molnár Emese

Rudas iskola

Az első fordulót követi az országos válogató, jelenleg ezek a versenyek zajlanak mintegy tizennégy szakmacsoportban. Ennek két nagy tétje van: egyrészt mentességet szerezhetnek a fiatalok a szakmai vizsgájuk gyakorlati része alól, ha elérnek egy bizonyos teljesítményszintet; másrészt a legjobbak bejuthatnak a fináléba, a Szakma Sztár Fesztiválra, amelyet április 24-26. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo területén.

Azt már tudhatjuk, hogy a Rudas Közgazdasági Technikum tanulója, Horváth Mónika remekül teljesített a második fordulóban, ugyanis az irodai titkárok mezőnyében bejutott a döntőbe! Sőt, továbbmegyek, mindössze három tanuló szerepel ezen szakma döntőseinek listájában, vagyis már most elkönyvelhetjük, hogy biztosan éremmel a nyakában térhet haza a Szakma Sztár Fesztiválról a rudasos lány. Reméljük, hogy az övé lesz a legfényesebb!

Addig pedig várjuk a többi dunaújvárosi diák eredményét a középdöntőről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában