Fontos mérkőzés

2024.03.20. 20:56

Ez ötös - rangadót nyert a DFVE - galériával

A női vízilabda bajnoki elődöntőbe jutás szempontjából fontos meccset játszott szerdán este hazai medencében a DFVE a BVSC ellen. A rivális sokáig jól tartotta magát, aztán a meccs második felében már érvényesítette erőfölényét a dunaújvárosi csapat.

Gallai Péter

Horváth Brigitta akcióban

Fotó: Laczkó Izabella

Hiába nyert ősszel idegenben nagy különbséggel a DFVE, a szerda esti meccsen nem számíthattak sétagaloppra, mert mindkét együttes legjobb négy közé igyekszik, ami bajnoki elődöntőt ér. Ráadásul a BVSC három ponttal előzte meg a negyedik dunajvárosiakat a tabellán, ezért volt nagyon fontos az újabb siker megszerzése. A szombati, Fradi elleni rangadón Garda Krisztina nem játszott vállfájdalma miatt, ám mint Vad Lajos jelezte, ezen a találkozón már számítani fog kulcsemberére. Szokás szerint Mihók Attila társ szövetségi kapitány árgus szemei előtt kezdték a meccset a felek.

DFVE - BVSC 11-6 (2-3, 2-1, 3-1, 4-1)

DFVE: Maczkó - Jonkl 1, Dobi 2, Garda 3, Mahieu 1, Kardos D. 1, Szabó. Csere: Horváth 2, Pál, Somogyvári, Sümegi 1, Kardos L. Vezetőedző: Vad Lajos.

BVSC: Kakas - Mészáros-Farkas 1, Ármai 1, Urvári, Kolárová 1, Polák, Fekete 1. Csere: Tóth R., Kele 1, Tóth F.,  Vezetőedző: Stieber Mercédesz. 

Gól emberelőnyből: 2/6, illetve 2/5.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 0/0.

Jonkl szerzett vezetést, aztán innen fordított az ellenfél. Kardos Dominika kiegyenlített, de Ármai élt egy emberelőnnyel, így a BVSC fordulhatott előnnyel a második játékrészre. Az első nyolc percben nem volt az igazi a hazaiak védekezése, bár a három gólból kettő távoli bombatként akadt be a DFVE hálójába. 

A következő felvonásban több labdaszerzés után Mahieu élt az egyik lehetőséggel. Miután a kapufa is velünk volt, már ismét a vezetésért támadhattak a lányok, de Somogyvári kísérletét hárította Kakas. A folytatásban a vezetéshez mindkét félnek több labdája volt, végül Fekete emberelőnyben ismét a BVSC-t juttatta előnyhöz. Maczkó védései nyomán tovább már nem nőtt a hátrány, a negyed utolsó percében aztán Garda már kiegyenlített. Az utolsó másodpercekben Pál került ziccerbe, de Kakas a helyén volt.

Fotó: Laczkó Izabella

A harmadik ráúszásnál elhozta a labdát a DFVE, ami azért volt fontos, mert rögtön az első támadásból Garda ejtett nagyon szépen a hálóba, 5-4. A kimaradt lehetőségek után Dobi is lemásolta Gardát, ő is ejtett egy gólt, aminek a vizet csapkodva örült. Nem sokáig volt kettő a hazai előny, mert Kolárová fél percen belül betalált. Majd Dobi elnézett jobbra, közben a hálóba zúdította a labdát, így megint kettő volt a dunaújvárosi fór az utolsó nyolc perc előtt.

A záró felvonást ismét hazai gól nyitotta, Horváth emberelőnyből a szélről remekül zúdított a hálóba, s ugyan Kele is betalált, de Horváth újra eredményes volt, majd egy zseniális blokkot bemutatva góltól mentette meg csapatát, így maradt a 9-6. Emberelőnybe került a DFVE, Vad Lajos időt kért, a labda remekül körbejárt, aztán középről Garda tüzelt a hálóba, 10-6. A védekezés továbbra is rendben volt, Maczkó sorra szállította a védéseket, Sümegi meg a következő, teljesen megnyugtató találatot kettő és fél perccel a vége előtt, 11-6. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában