Zöldebb jövő

2024.03.29. 15:00

Komposztálót igényelhetnek a rácalmásiak

Rácalmás városa mostantól egy új, izgalmas programmal örvendezteti meg lakóit, amelynek célja a környezetvédelem és fenntarthatóság előmozdítása.

Török Tímea

Komposztálás a kertekben Illusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

A rácalmási önkormányzat által indított Zöldebb Rácalmásért Program keretében most lehetőség nyílik a lakosoknak ingyenes komposztáló igénylésére, hogy még zöldebbé és fenntarthatóbbá tegyék környezetüket.

A részleteket és a jelentkezési információkat a helyi újságban is megtalálják az érdeklődők. Itt olvashatnak a program céljairól, a komposztáló használatának módjáról, és minden olyan információt is elolvashatnak, amire a résztvevőknek szükségük lehet.

Az igénylőlap kitöltésével könnyen elérhető a komposztáló. Egyszerűen csak ki kell tölteni a megfelelő információkat, majd április 15-ig beküldeni a [email protected] emailcímre. Fontos, hogy a dokumentumot olvashatóan kitöltött és lefotózott vagy beszkennelt formában küldjék el.

Az igénylőlapon a lakosok vállalják, hogy legalább három évig fenntartják és rendeltetésszerűen használják a komposztálót, továbbá vállalják, hogy a Zöldebb Rácalmásért logót ábrázoló matricát jól látható helyre felragasztják a komposztálón. Ezzel is segítve a program népszerűsítését és a közösség környezettudatosabbá tételét.

Az önkormányzat a komposztáló elvesztése vagy sérülése esetén nem vállal felelősséget, így fontos, hogy a résztvevők gondoskodjanak az eszköz megfelelő karbantartásáról és biztonságáról.

A Zöldebb Rácalmásért Program reményei szerint összehozza a lakosságot a fenntarthatóság iránti közös elkötelezettségben, és elősegíti a város környezettudatos fejlődését. Tehát ne habozzon, jelentkezzen még ma! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában