Hosszú utat tett meg

2024.03.18. 15:00

Mezőfalva: Újra itthon a falu madara, Samu, a gólya

Horváth László

Fotó: Horváth László

Menetrend szerint március 15-én érkezett vissza a mezőfalviak híres madara. A több évtizedes történelemmel rendelkező piactéri fészket először a hím foglalja el, hogy kellően kiigazítva, kicsinosítva várja majd párját. Tavaly március 14-én állították helyre az EON és a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei a szétázó, saját súlyától ledőlt fészket. Mondható, az utolsó pillanatban, mert másnap már meg is érkezett a lakója. 

Fotó: Horváth László

Szerencsés szaporulatot követően az ősszel bővebb létszámban kelhettek útra a téli pihenő felé. Kérdés maradt a mezőfalvi emberekben, vajon az újjáépített boglyalakás kellően vonzó lesz-e az idei esztendőben is? Nos a jelek és a képek tanúsága szerint folytatódhat a mezőfalvi gólyacsalád története. Samu az idén is napra pontosan március 15-én, az ünnepre érkezett. Nem is egyedül, vagy tized magával, ahogy a falubeliek látták a madarakat a Páskom legelőn élelmet keresni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában