Több mint 600 millió forintból

2024.03.28. 13:00

TOP-os forrásból elkészült a komplex városi kerékpárút-hálózat

Molnár Emese

2024.03.26. Bicikli utat adtak át Dunaújvárosban Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ismét elkészült egy olyan projekt, amelynek megvalósítására még az előző önkormányzat nyert el Dunaújváros számára támogatást: a sikeres pályázatukkal, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 619 millió forintból épülhetett ki egy komplex kerékpárút-hálózat városunkban. 
Ahogy azt 2019 nyarán (az akkori helyhatósági választások előtt) a projekt sajtóközleményében írták, a projekt célja Dunaújváros fenntartható közlekedésfejlesztésének keretében a kerékpáros úthálózat fejlesztése oly módon, hogy a város területén már meglévő kerékpáros útszakaszok összekapcsolásával és környezetük kialakításával és biztonságossá tételével egy komplex, fenntartható közlekedést szolgáló kerékpárút-hálózat jöjjön létre. 
Pintér Tamás, a város jelenlegi polgármestere kedden tartott sajtótájékoztatót annak apropóján, hogy elkészültek a szakemberek a kivitelezéssel, és mint mondta, a projekt során hat új szakasszal, mintegy hét kilométernyi új kerékpárút építésével vált teljessé a hálózat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában