Hazai rangadó

2024.04.27. 07:00

A szombati elődöntőben is az utolsó pillanatig küzdeni fog a DFVE

Komoly áldozatokkal járt a DFVE első bajnoki elődöntője a Ferencváros otthonában, ugyanis Somogyvári és Jonkl is szemsérülést szenvedett a csata hevében. Így méginkább fel van adva a csapat számára a lecke egy bravúrhoz a szombaton 17 órakor kezdődő második, dunaújvárosi mérkőzésen.

Gallai Péter

Vad Lajos vezetőedző dolgát a sérülések is nehezítik, de mindent megpróbálnak a Fradi ellen

Fotó: Laczkó Izabella

Az egyik fél két győztes mérkőzéséig tartó párharc nyitányát szerdán 17–10-re nyerte a Fradi, de a végeredmény nem tükrözi a meccset, amibe többször visszajött a fiatal dunaújvárosi csapat. Vad Lajos vezetőedzővel beszélgettünk a szombati felvonás előtt.

– Nehezíti a helyzetét, hogy két játékosa is megsérült az első mérkőzésen. Mi történt, hogy vannak a lányok?

– Sajnos komoly a dolog, Somogyvári Lili biztosan nem játszhat, és szerintem Jonkl Csenge sem lesz bevethető.

Egy játékos egészsége nálam mindig fontosabb, mint bármilyen eredményért kockáztatni.

Ezek véletlen sérülések voltak, nem éreztem egyiket sem szándékosnak. Így is mínusz egy felnőtt játékosunk volt eddig, akinek a helyére ifista került a nevezésnél, most már három. Ez van, valahogy megoldjuk.

– A Fradi elleni győzelem eddig sem egyszerű feladat, ezek után csak még nagyobb bravúrral érhető el.

– Már eleve amíg eljutottunk idáig, már az sem volt szerintem könnyű. Ne feledje el senki, hogy nagyon fiatal csapattal ugrottunk neki ennek a bajnoki szezonnak, de a lányok megoldották, hogy bejussanak a legjobb négy közé. 

Ez azonban már más műfaj, és ne feledjük el, a Ferencváros szinte csak válogatottakból áll.

– Mennyire lehet arra építeni, hogy az alapszakaszban óriásit játszottak, csak egy góllal nyert az FTC Dunaújvárosban.

– Valóban, de ez más kávéház. Itt nagyon rövid idő alatt, jelen esetben egy hét alatt kell nagyon magas szinten produkálni kétszer, maximum háromszor. S itt számít, hogy amit egy válogatott elbír és megold, egy kezdő fiatal még nem. De nincs ezzel semmi baj, hiszen ők is voltak fiatalok, keresték a helyüket, aztán megtalálták. Szerintem a mieinkre is ez vár.

– Az első meccs utáni interjújában jelezte Gerendás Györgynek, az FTC edzőjének, hogy a csapata soha nem adja fel. Ezért is tudtak háromszor visszajönni a meccsbe.

– Gyuri ezt tudja, mert férfi szinten nyertem ellene magyar bajnokságot és kupát is.

Valóban, az én csapatom sosem adja fel.

Igen, többször felkapaszkodtunk, de nagyon sok a tizenhét kapott gól. Mindig kérem a lányokat, amikor az ellenfél vezet, nem kell pánikba esni és üldözni az eredményt. Most sajnos pont ebbe a hibába estünk, a lövéseket akkor engedtük el, amikor nem kellett volna. A fontos pillanatokban nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Elvitte a lányokat a hév, de ez teljesen normális a fiataloknál. 

– Szombaton mindent egy lapra feltéve ugranak neki a Fradinak, megragadva utolsó esélyüket?

– Ez az élsport, itt nem lehet siránkozni és nyávogni. A szerdát nem elfeledve, de túl kell azon lépni, a hibákat javítva próbálunk meg minél többet kihozni a meccsből. A hiányzók helyére olyan ifistákat tudok hozni, akik ilyen szinten még nem játszottak. 

Meglátjuk, mire leszünk képesek, de mint mondtam, feladni egy pillanatra sem fogjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában