Ülésezett a HVB

2024.04.22. 20:00

Húsz képviselőjelöltet és két polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba

Ülést tartott hétfőn délután a Helyi Választási Bizottság, amelyen összesen huszonkét jelöltet vettek nyilvántartásba a június 9-i választásra.

Molnár Emese

fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Április 20-án megkezdődött a kampányidőszak. Ekkortól gyűjthetik (egészen május 6-ig) a támogatói ajánlásokat azok, akik indulni kívánnak a június 9-i önkormányzati választáson. Ha összegyűlik a jelöltállításhoz szükséges minimum aláírás (polgármester-jelöltség esetében 300, körzetenként a képviselői jelöltséghez pedig átlagosan 35 ajánlás kell), akkor azok hitelességét leellenőrzik, s majd a Helyi Választási Bizottság hoz döntés arról, hogy hivatalosan is nyilvántartásba veszik a jelöltet (tehát biztos induló lesz).

Városunkban a Helyi Választási Bizottság hétfőn, április 22-én ülést tartott, amelyen már jelölti nyilvántartásba vételekről határozott.

A Rajta Újváros Egyesület valamennyi jelöltjét (Szántó Péter, Gyöngyössy Csaba, Motyovszki Mátyás, Mezei Zsolt, Szabó Zsolt, Kálló Gergely, Pappné Grabant Ilona, Tóth Kálmán, Orosz Csaba és Pintér Tamás), továbbá a Fidesz-KDNP és a Jövő Új-Városáért Egyesület valamennyi jelöltjét (Mészáros László, Rados Ildikó, Sártory Endre, Zemankó Zoltán, Nagy Milán, dr. Csikós Árpád, Szepessy Gergő, Oláh János, Facskó József, Bükki Miklós és Magyar András) nyilvántartásba vették, tehát ők már biztos indulók az önkormányzati választáson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján lévő adatok szerint a Mi Hazánk Mozgalom is felvette a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket, és gyűjti a támogatási ajánlásokat a körzetekben (polgármesterjelöltet nem indítanak), illetve láthattunk két független indulót: egyikük Béni Gábor, aki a polgármester-jelöltséghez gyűjti az ajánlásokat, a másik pedig Dudás Tibor, aki a 8-as körzetben gyűjti a támogatói ajánlásokat a képviselőjelöltséghez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában