Sajtóközlemény

2024.04.20. 10:00

Sikeres ügyészi indítvány a kábítószerrel kereskedő férfiak ügyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla megállapította, hogy a férfiak bűnszövetségben követték el a bűncselekményt, büntetésüket súlyosította.

Duol.hu

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A jogerős ítélet szerint a három férfi 2016-2022. évek között különféle kábítószerekkel kereskedett. II. rendű és III. rendű vádlottak I. rendű vádlottól vásárolták meg a tiltott szereket. I. rendű vádlottól 2022. január 27-én lefoglalt, valamint az általa értékesített kábítószer hatóanyaga tizenegyszeresen, II. rendű vádlottól 2020. december 25-én lefoglalt, valamint az általa értékesített kábítószer hatóanyaga nyolcszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény. III. rendű vádlottól 2021. április 27. napján lefoglalt, valamint az általa értékesített kábítószer hatóanyaga fele annak, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény. 

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. I. rendű vádlottat 5 év 10 hónap börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, II. és III. rendű vádlottakat 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mindegyikükkel szemben a kábítószer értékesítésével szerzett összegre vagyonelkobzást rendelt el. 

Az ügyész a vádlottak terhére, bűnszövetségben történő elkövetés megállapítása, I. és III. rendű vádlottak büntetésének súlyosítása, I. és III. rendű vádlottak és védőik enyhítés érdekében fellebbeztek. 

A másodfokú bíróság a 2024. április 18-án kihirdetett ítéletében egyetértett a főügyészség álláspontjával. Megállapította, hogy a férfiak bűnszövetséget alkottak, ami a társas elkövetés magasabban szervezett, ezért veszélyesebb formája. I. rendű vádlott szabadságvesztését 8 évre, közügyektől eltiltását 7 évre, III. rendű vádlott szabadságvesztését 3 évre súlyosította, mellőzte végrehajtásának felfüggesztését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában