Közös érdekünk

2024.05.05. 10:00

Az erős egyetem sikert jelent Dunaújvárosnak is

Duol.hu

Magyar András a Fidesz dunaújvárosi szervezete, a KDNP és a Jövő Új Városáért Egyesület (JUVE) közös dunaújvárosi polgármester-jelöltje szerint az erős egyetem sikert jelent a városnak is — erről osztotta meg álláspontját a közösségi médiában:

Mindig hangsúlyozom, hogy a szakképzésnek és a felsőoktatásnak kéz a kézben kell járnia, hiszen az alapvető cél közös: jól képzett diákok és hallgatók, akik a megszerzett tudásukat a maguk és a közösség javára fordíthatják. Jelenleg elveszettnek tűnik a kapcsolat a városvezetés és a szakképző bázisaink között.

Valódi együttműködést kell kialakítani, ez elengedhetetlen tényező, főként egy iparvárosban! Többek közt erről is beszélgettünk a héten Dr. András Istvánnal, a Dunaújvárosi Egyetem rektorával, valamint Dr. Kadocsa Lászlóval, a Tudományos Tanács elnökével. Tárgyaltunk a digitális és a társas együttműködésen alapuló módszertani megújulásról is.

Jól tudjuk, hogy a munkaerőpiacnak is nagy szüksége van jól képzett munkavállalókra, a szakmai utánpótlás biztosítására.

Egy felelős városvezetésnek éppen ezért igenis stabil, támogató szerepet kell vállalnia abban, hogy kedvezően alakulhassanak a helyi és térségi gazdasági folyamatok a jövőben.

Mi azt szeretnénk, hogy sikeres legyen az egyetemünk is, és hogy az itt végzett diplomások ne csak mennyiségi, hanem minőségi munkahelyeket találjanak.

A képlet nem bonyolult: ha megtalálják itt a számításaikat, akkor az olyan jövőképet ad nekik, amellyel itt is maradnak és itt alapítanak családot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában