Ballagás

2024.05.03. 11:30

Elbúcsúztatta öt végzős osztályát a Kereskedelmi iskola - képgalériával

Életük egyik fontos mérföldkövéhez értek a végzős középiskolásaink: most lezárnak egy meghatározó időszakot és elbúcsúznak iskolájuktól, tanáraiktól, diáktársaiktól.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Városunkban a ballagási ünnepségek sorát rendszerint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola nyitja. Így volt ez most is, a ceremóniát május 2-án, csütörtökön délután tartották az intézményben. Magyar András, az iskola igazgatója kedves visszaemlékezésekkel köszöntötte a mintegy kilencven ballagójukat. Fontos útravaló gondolatokat fogalmazott meg az öt végzős osztály számára, miközben kiemelt egy-egy közös élményt, felejthetetlen pillanatot, kacagtató csínytevést, így a humorral fűszerezett beszéd hol könnyeket-hol mosolyt csalt a diákok arcára.

A középiskolás évek mindenkinek maradandó emléket jelentenek az életében. Magyar András arra biztatta a ballagóikat, hogy idézzék fel egy barátjuk arcát, egy tanáruk jótanácsát, vagy akár egy jókor elhangzott poént, bármit, amit magukkal vihetnek az Alma Materből. A pedagógusi kollektíva nevében pedig kitartást és sok sikert kívánt a fiataloknak az előttük álló időszakhoz.

Pénteken délután hat középiskola fogja még megtartani a ballagási ünnepségét (Lorántffy, Dunaferr, Széchenyi, Hild, Rosti, Pannon). 

Egy korszak ünnepélyes lezárása alkalmat ad az emlékezésre, ilyenkor nosztalgikus érzésekkel telik meg az ember szíve. A középiskolásoknak sajnos erre most sem lesz sok idejük, ugyanis hétfőtől komoly próbatételeket, érettségi és szakmai vizsgákat kell még sikeresen teljesíteniük ahhoz, hogy aztán kiléphessenek a nagybetűs életbe.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában