Műszaki- és fémhulladékgyűjtés

2024.05.13. 20:00

Ingyenes, de legális hulladékmentesítés volt Kulcson

Kulcson, ahol a helyiek rendkívül büszkék a településük rendkívül szép környezeti adottságaira, most egy lépéssel közelebb kerültek a fenntarthatósághoz és a tisztább környezethez. Az önkormányzat és az E-Elektra Zrt. összefogásával ismét műszaki- és fémhulladékgyűjtést szerveztek, amelynek keretében szombaton, május 11-én, a faluház mögötti területen, 8-12 óra között, a helyiek számára lehetőség nyílt a hulladéktól való ingyenes megszabadulásra.

Török Tímea

Fotó: RJ

A kezdeményezés nem csupán a környezetvédelmi szempontokat szolgálta, hanem segített a helyieknek is, hogy könnyedén és legálisan válhassanak meg az otthoni fém- és műszaki hulladéktól. A rendezvényen háztartási és ipari eszközöket egyaránt fogadtak. Így a lakosság ha régi, használaton kívüli műszaki eszközeit, például porszívóját vagy hűtőjét szerette volna leadni, helyben volt rá esélye, hogy új életet adjon azoknak a holmiknak, amelyeket már nem használt.

Fotó: RJ

Az esemény egyszerre jelentett könnyed lehetőséget a kulcsiak számára a környezettudatosság megélésére és a környezetvédelmi előírások betartására. Az ingyenes gyűjtési napra szigorúan csak a megjelölt időintervallumban volt érdemes ellátogatni, hogy biztosítsák a rendezvény hatékonyságát és biztonságát. Így a kulcsiak nemcsak ingyenesen, de helyben, legálisan is megválhattak műszaki és fém hulladékuktól.

Fotó: RJ

Az esemény nem csupán egy hulladékgyűjtés, hanem egy közösségi összefogás is volt, ahol a település lakói együtt tehettek azért, hogy a környezetük tisztább és élhetőbb legyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában