Telt ház volt a Halászkert kocsma udvarán

2024.05.21. 13:00

Kisapostag: Boldog és vidám gyermekarcok a gyereknapon - képgalériával

Még hogy gyereknap, mikor itt mindenki jól érzi magát a kisgyerektől egészen az idős nagypapa korosztályig! Május 19-én, vasárnap Kisapostagon a Halászkert kocsma udvara már 17. alkalommal adott otthont ennek a nagyszerű rendezvénynek. A helyiség tulajdonosa, Juhászné Baranyai Ilona érdeklődésünkre elmondta, hogy annak idején nem volt gyereknap a településen, így gondolt egyet és megszervezte. Azóta sokan csatlakoztak támogatóként, köztük Kisapostag önkormányzata, vagy említhetjük a szülőket, baráti társaságokat, magánembereket is, akik hoznak egy kis olajat, lisztet, cukrot, lekvárt és így tovább.

Horváth László

Fotó: Horváth László

- Az idei programlehetőségek újak, mert más szórakoztató eszközök állnak a kilátogatók rendelkezésre – hallottuk Ilonától a gyereknapi készülődés közepette. Természetesen a mindig népszerű palacsinta evés sem maradhat el. Van légvár, bikalovaglás, melyhez egy versenyt is kapcsoltunk, továbbá különböző fajátékok és még számos kikapcsolódási lehetőség dúsítja az idei gyereknapunkat. 

Fotók: Horváth László

A gyereknapi forgatagban Nagy Attila polgármesterrel is találkoztunk. Elmondta:

- Mindig nagy örömmel fogadjuk, amikor itt a falu apraja-nagyja összegyűlik, hiszen ez a hely nem egyszerűen egy kocsma udvara, hanem igazi közösségi tér is, ahova szeretnek bejárni az emberek, ahol sokszor van program. Nem véletlen, hogy a nem régen felavatott piac terünkhöz is kapcsolódik az udvar. Bízunk a jó időben, hiába jönnek, mennek a felhők, elkerülnek minket a viharok.

 

A kisapostagi gyereknap népszerűségéről elég csak annyit mondani, hogy fél órával a kezdés után már szinte megtelt a tér. Az összes szórakozási lehetőségnél hangos és vidám gyereksereg múlatta az időt. Egy kilátogató meg is jegyezte, nem gondoltam volna, hogy ennyi gyerek van a faluban! Az ebédidőhöz közeledve a meghirdetett rajzpályázatok díjátadóját is megtartották, melyre 39 nevezőtől 46 pályamű érkezett. Szelektív hulladékgyűjtés, faültetés és kertészkedés az iskolások, óvodások korosztályában, külön díjként a legjobb alkotás és internetes közösségi szavazás  alapján jutalmaztak helyezéseket. A Föld napja alkalmából hirdetett "Mit tehetek én?" rajzverseny díjazottjai:

Szelektív hulladékgyűjtés témakör

- Óvodások: I. díj - Fábián Blanka, II. díj - Nagy Máté, III. díj - Hanák Panka. Iskolások: I. díj - Dort Gálffy Ármin, II. díj - Csák Léna, III. díj - Látó Amina. Faültetés, kertészkedés, komposztálás témakör - Óvodások: I. díj - Bartalos Maja, II. díj - Remzső Zente, III. díj - Baczó Dániel. Iskolások: I. díj - Remzső Csenge, II. díj - Isztli Dorina, III. díj - Németh Dorina. Különdíj: Remzső Zente - Remzső Csenge közös 3 dimenziós akvárium. Facebook - Közönségszavazás díjazottja: Járay Zénó 148 szavazat (szombat 24 óráig). A díjakat felajánlotta: - Orvosi Rendelőért és Teljes Emberért Alapítvány, Kisapostag Önkormányzata, Halászkert. A program sikerességéhez hozzájárultak: Halászkert kocsma, mint szervező, Kisapostag Község Önkormányzata, Jakus László képviselő, Szilágyi Lajos képviselő, Felföldi János polgárőr parancsnok, Szalai László Szasza, Lajkó Mihály, Tóth Beidek Zsanett, FarkasTímea fodrász, Juhász Enikő, Juhász Zoltán, Szalóki Réka, Csépányi-Vitai család, Kovács Gergőné Joli.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában