Nyári jelentés

2017.09.27. 19:36

A Skicc otthonra talált Kisapostagon! Ön se hagyja ki a kiállítást!

A településhez szorosan kapcsolódó Skicc Egyesület alkotóműhelye már harmadszor mutatkozott be a helyi közönség előtt.

Horváth László

IMG_6685_280917

Kedden este azonban nem egy szokásos tárlaton vehettünk részt, hanem olyan különleges eseményen, ahol a képkészítők értékes festményeiket adományozták az egyesületük és tágabb közösségük támogatóinak.

A művészetnek mindig van aktualitása, mert örömet okoz – összegezhetik, akik részt vettek szeptember 26-án, kedden a Kisapostagi Község Kultúrházában megnyíló Skicc Művészeti Egyesület 2017. Nemzetközi Alkotótáborában készült művek bemutatóján.

Az öröm kiváltképp aktuális, hiszen ahogy a megnyitóban Nagy Attilától, Kisapostag polgármesterétől és Melkovics János parlamenti titkártól, az egyesület támogató tagjától hallottuk, az állványokon és a falakon elhelyezett festmények egy részét a művészek jó szívvel ajánlották támogatóiknak és az általuk fontosnak tartott közintézményeknek.

A Mezőfalvi Rendőrőrs képviseletében Suszter Tamás dunaújvárosi rendőrkapitány és Farkas Dániel őrsparancsnok három darabból álló kollekciót vehetett át. Szintén a Skicc alkotóműhely munkáit tudhatja magáénak a kisapostagi iskola és óvoda, valamint a műhely támogatásában kiemelkedően résztvevők.

A tárlat felkonferálásában Melkovics János kiemelte, hogy „mély völgy” után talált otthonra az egyesület Kisapostagon.

Egy befogadó mecénás és az értő közönség közelsége mindig előremutató és inspiráló a művészek számára. Köszönetüket szeretnék kifejezni a kiállítással és a felajánlásokkal. A kiállítás hangulati invitálójában a kisapostagi óvoda gyerekei adtak remek műsort, majd a folytatásban az első festményt a falunapi átvétel pótlásaként Kiszli Pálnak, a Kisapostagért Díj idei tulajdonosának adták át. A képeket október 3-ig láthatják az érdeklődők. A rendezvényen Pats József, a Skicc alapítója is megjelent, aki elmondta, hogy jövőre ünnepli az egyesület 10. évfordulóját, amely alkalomból könyvkiadással is készülnek. A Kisapostagon bemutatott műveket legközelebb Dunaújvárosban a Klub Hotel épületében láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában