értékes gyűjtemény

2017.11.13. 10:00

Ünnepelt az E-Műteremgaléria

Immáron a 25. sorszámmal ellátott alternatív képzőművészeti kiállítását ünnepelhette vasárnap délután a Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotó által alapított és vezetett E-Műteremgaléria.

Szabó Szabolcs

A jubiláló E-Műteremgaléria alapítója és állandó tárlatvezetője, Móder Rezső Fotó: Zsedrovits Enikõ

Jelentős művészettörténeti és kutatói feladvány lenne felmérni, hogy milyen értékes gyűjteményt is gondoz és építget évről évre a Kultúrköz 3. szám alatt található E-Műteremgaléria, amelyet Móder Rezső alapított még a 2000-es évek második felében. A műteremlakásként és közösségi térként is funkcionáló házban évente több, alternatív képzőművészeti kiállítást is rendeznek, de akkor járunk a legközelebb az igazsághoz, ha úgy fogalmazunk: az év 365 napján folyamatos művészeti színtérként működik a galéria. A vasárnap nyílt kiállításon összesen 13 helyi alkotó munkáit szemlézheti az érdeklődő, aki további ritkaságokra is bukkanhat, ha türelmesen végighallgatja a milliónyi történettel felvértezett házigazda minden tekintetben alternatív és roppant izgalmas tárlatvezetését. Amelyből például az is megtudható, miként is került Pleidell mester festőállványa a Kultúr köz 3-ba, vagy merre is barangol a zongorával kísért acélzene performanszok során legújabb angliai gyűjtőútján Bartók és Kodály.A 25. tárlatfolyamot vasárnap művésztársak, barátok és az E-Műteremgaléria lelkes hívei köszöntötték némi szoborzenéléssel és ünnepi koccintásokkal egybekötve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában