állandó otthonra leltek

2018.08.23. 10:00

Több országból jöttek alkotni a Skicc összművészeti alkotótelep művészei

Tizedikén érkeztek és még egy hétig munkálkodnak a Skicc Művészeti Egyesület tagjai és vendégeik Kisapostagon, a VII. összművészeti nemzetközi alkotótelepen.

Balla Tibor

Úgy tűnik, állandó otthonra lelt Kisapostagon, az egykori óvodában a Skicc Művészeti Egyesület, amely alkotótelepén ismételten külföldi művészeket is vendégül lát. Igaz, nem precedens nélküli, de már hosszú évek óta nem volt rá példa, hogy a táborban színművészek is részt vesznek. Levko Esztella és barátai: Buzási Fanni, Boznánszky Anna, Fazekas Veronika, Papp Lívia Kinga és Munkácsi Ádám az ország különböző részéből érkezett Budapesttől Celldömölkig. Munkálkodásuk eredményét, amely a magány témakörét járja körbe, először augusztus 29-én a simontornyai várban mutathatják be, ahol az alkotótelep kiállításának megnyitóján lépnek majd fel. Természetesen mind a tárlatot, mind a színi produkciót bemutatják az egyesületet befogadó településen, Kisapostagon is a tervek szerint októberben és támogatójuk bázisán, a Klub Hotelben is.

Pats József, az egyesület vezetője elmondta, idén 13 alkotó (Teodora Pop, Kecskés Róbert, Lex Glushkevich, Bácsi Sztella, Erwin Stefanie Posarning, Szenográdi Szabina, Kopcsik Edit, Bakos Zsuzsa, Négyesi Ádám, Dobos Viktor, Várkonyi György, Pats József, Pats Dániel) – Romániából, Ukrajnából, Magyarországról és Ausztriából – vett részt a táborban. A részvétel meghívásos alapon történt, többségük már járt a Skicc valamelyik alkotótáborában. Tematikát idén sem határoztak meg, mindenki abban a műfajban alkothat, amelyikben a legerősebb. Idén úgy alakult, hogy négy graffitis is alkot a táborban, de jellemzően olajfestmények születnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában