csipetnyi kultúra

2018.09.13. 12:00

Az életöröm festőművészének tárlata nyílik

A Pleidell: ha ezt halljuk, egyértelmű, hogy azokra a sajátos színvilágú, mediterrán életörömöt sugárzó, eltéveszthetetlen festményekre gondolunk, amit az 1915-ben született, 2007-ben elhunyt Pleidell János alkotott.

Pekarek János

Képei (különösen Dunaújvárosban, ahol élete végén élt) máig rendkívül népszerűek, értékesek és keresettek – azonban magának a mesternek az arca, mindig vidám egyénisége kevésbé közismert.

Ezen változtathat most az Intercisa Múzeum kiállítása, amely szeptember 14-én 17 órakor nyílik, s amelyen Németh Andrea fotóművész Pleidell Jánosról készült fotóit láthatja majd a közönség. A kiállítást Rohonczi ROHO István rendezte, és Kratochwill Mimi művészettörténész nyitja meg. Az eseményen a dunaújvárosi Sándor Frigyes zeneiskola növendékei lépnek fel. A tárlat október 14-ig látható a múzeum második emeleti bemutatótermében.

Mindez hozzásegíthet minket ahhoz is, hogy teljesebb képet alkothassunk a kiállítás alanyának művészetéről. Ahogyan a tárlat megnyitója a meghívón összefoglalja: Pleidell János érzékeny, színgazdag festészete főként az itáliai kisvárosok hangulatos, mesét és realitást ötvöző világából merít témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában