VII. nyárbúcsúztató gyermeknap

2018.09.03. 11:30

Így búcsúztatták el a nyarat Dunaföldváron

Különleges eseményre várták az érdeklődőket szombaton. Ez volt a VII. nyárbúcsúztató gyermeknap, amely az önkormányzat, a Vöröskereszt helyi szervezete és a Dunaföldvári Sárga Pincés Gödör Egyesület összefogásából született. A jó emlékű korábbi rendezvények nyomán az ideit is sokan várták és örömmel vettek részt rajta.

Balogh Tamás

Sárga Pincés Gödör ezúttal is kellemes közösségi találkozónak adott helyszínt. A színpadi programot a Löfan mazsorettcsoport bájos bemutatójával kezdték. A rendezvényt az összefogás jegyében Simon István nyugalmazott református lelkész nyitotta meg. Rövid köszöntőjében minden korosztályhoz meleg barátsággal szólt.

A dunaföldvári Löfan mazsorettcsoport is bemutatkozott Fotók: Balogh Tamás

A szeptemberi első hétfő nehézségeire gondoló kisdiákokat szelíd, derűs biztatással hangolta az új tanévre. A távolról érkezettek szerencséjére és a helyi rajongók örömére még az ebéd előtt a három generációt képviselő kamaraegyüttesével érkező Ördögszekér néptáncegyüttes is bemutatta az egyik különleges válogatását. Mindeközben a pincék előterében szorgalmas alkotómunka folyt. A legügyesebb főzőemberek leginkább bográcsos fegyverzettel, lelkes asszisztálók támogatásával, a legszebb magyar hagyományokat ápolva, finom ételeket készítve várták a jó előre bejelentkezett baráti társaságukat.

Népszerű volt a kocsikázás, és volt, aki lóhátra is pattant…

Egy komoly sátor alatt a vöröskeresztesek is kitettek magukért. Csodás gyümölcsdekorációkkal ejtették ámulatba az arra járókat, akik nem csak a szemüket járatták a finomságokon… A tér közepén sem állt meg az élet. Egy kettes fogat hajtója és a lovak is nagy türelemmel fogadták a tucatszámra érkező gyerekeket, akik éltek a mai korban ritkán adódó lehetőséggel: a kocsira és a lovak hátára pattanva szelték a köröket. Mások a paksi atomerőmű információs kamionját meglátogatva már a jövőbe kukkanthattak.

A délutánt egy színpadi műsorsorozat tette még kellemesebbé. A nagy dilemma is kedvező irányba fordult: az egyre inkább riogató borús idő dacára mégis megrendezték a habpartit! Bár a program gyermeknapnak indult, mintaszerű, széles körű összefogással, csodás nappal ajándékozták meg egymást a dunaföldváriak, és a felnőttek is boldogok lehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában