kiállítás

2019.03.13. 12:00

Travel Posters Füredi Tamástól a Bartókban

Egy régen látott ismerős tér vissza ma kiállítóként a Bartók aulába.

Szabó Szabolcs

Füredi Tamás grafikus az ÚjPart Egyesület tagja, aki meglehetősen régen jelentkezett már friss munkákkal városunkban. Ma 17 órától azonban bemutatkozik a Travel Posters névre hallgató sorozata.

Füredi Tamás
Fotó: TelepGaléria

– Az utóbbi években nem nagyon volt egyéni kiállításom, őszintén szólva nem is igazán törekedtem rá. Európai úti élményeim alatt körvonalazódott bennem egy betűjátékra építő, kisméretű posztersorozat, amelyet egy barátom unszolására elkészítettünk. A sorozat a négy alapszínnel dolgozik és egy-egy külföldi település nevére alapoz. A tervek között szerepel ennek egy magyarországi kitekintésű folytatása is – mondta el lapunknak az alkotó, akit a közelmúlt történéseiről is faggattunk:

– Szóval megtaláltak a kiállításlehetőségek, a Travel Posters tavaly év végén debütált a budapesti Telep Galériában, a Jurányi házban pedig éppen ma ér végett az Okko című, valóban egyszer látható munka.

A ma 17 órakor a Bartók aulában jelentkező tárlatról a szervező, Rohonczi ROHO István képzőművész kiemelte, a posztersorozat mellett Füredi Tamás más alkotásai is láthatóak lesznek, a megnyitót pedig Pálinkás Eszter fiatal fuvolaművész produkciója vezeti fel.

SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában