MESÉS MACKÓS GYŰJTEMÉNY

2019.12.01. 09:00

Barnabás mackó kiállítás nyílt a sárbogárdi könyvtárban

Barnabás mackó hétköznapjai és ünnepei – Pillanatképek Barnabás mackó életéből címmel nyílt kiállítás Telegdi Ágnes író gyűjteményéből hétfőn a sárbogárdi Madarász József Városi Könyvtárban.

Telegdi Ágnes tanár, gyógypedagógus, mesekönyvíró, installációkészítő, fotográfus, előadó, könyvkiadó… és a sort még folytathatnánk. Barnabás mackó Ági kezei, majd tolla által látott napvilágot, egy karácsonyi ötlet nyomán. Úgy meséli: az ismerőseinek készített üdvözlőlapon annyira jól sikerültek a beállított mackós képek, hogy felmerült, készíthetne egy ilyen sorozatot, és végül a képeskönyvet találta megfelelőnek. Így kezdődtek Barnabás kalandjai.

„A munkám, a hivatásom, az életem, a szerelmem az írás és az olvasás, valamint az olvasás népszerűsítése főként a gyerekek körében” – erősítette meg. Az írónő – a városi könyvtár által – két bogárdi csoportnak is mesés órákkal szolgált: előbb a kisiskolásoknak, majd az óvodásoknak. „Mackómikulásként” is beköszönt, az aprónépnek szánt kedves ajándékok hamar gazdára találtak. A kiállítást Huszárné Kovács Márta, a Zengő Óvoda intézményvezetője nyitotta meg, a mesés mackós gyűjtemény 2020. január 18-áig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

Forrás: FMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában