Kulturális kavalkád

2023.09.03. 15:30

Könyvek, zene, jó hangulat: idén is nagy sikert aratott a Könyvtér - galériával

Minden évben hatalmas sikere van a város főterén megrendezett kulturális kavalkádnak, azaz a Könyvtérnek, amely idén is színes programokkal, izgalmas koncertekkel és természetesen rengeteg könyvvel várta résztvevőit.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szombaton a Városháza térre vonult a József Attila Könyvtár közössége azért, hogy egy fergeteges rendezvény alkalmával vendégül lássa a város és környékének lakóit. A Könyvtéren már kora délután elindult a nyüzsgés, egymást érték az események, amelyek közül kicsik és nagyok is megtalálhatták a kedvükre valót. 

A szombati rendezvény a Sándor Frigyes Zeneiskola harmonika kvartettjének lenyűgöző előadásával indult, amely során Vári Hédi, Vári Gergely, Szmodics Emese és Szloboda Balázs játékát hallhatta a közönség. Ezt követően Farkas Erik és Sparing Donát „utcazaj helyett” című zenés műsorát tekinthették meg a nézők, később pedig a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes energikus előadása következett. 

A tánc után újra a zenélés kapta a főszerepet, a muzsika pedig egy igazán tehetséges harmonikaművész, Kiss Péter hangszeréből szólalt meg. A zenész egy izgalmas világ körüli útra kalauzolta a közönséget, amely során olyan országok népszerű és kedvelt dalai csendültek fel, mint Olaszország, Franciaország vagy Magyarország.

A kulturális kalandozást Törökné Antal Mária, vagy ahogy mindenki ismeri, Marcsi néni követte, aki a gyermekek legnagyobb örömére mesével készült, majd a forgatag utolsó fellépője, a dunaújvárosi Névtelen utca kápráztatta el a közönséget szuper koncertjükkel.

A fellépők mellett a rendezvény egész nap szuper programokkal kedveskedett a részvevők számára. A Könyvtérre látogatók könyvbörzén szemezgethettek az olvasnivalók közül, könyves és helyismereti játékokon csillogtathatták meg tudásukat, kiállhatták a Pentelei hétpróbát, emellett kézműves foglalkozásokon is alkothattak, sőt, csillámtetoválást is kérhettek. A helyszínen továbbá a Petőfi Ma verskiállítás is megtekinthető volt, a DunaKosár termelői pedig minivásárt tartottak, az édesszájúak pedig az Angyalkürtős Kürtőskalács finomságai közül válogathattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában