Tanárok, tanítványok

2023.11.17. 13:00

Ismét zene jár a sütemény mellé

A huszadik (ebben az évadban a negyedik) mini koncertre várják az érdeklődőket november 17-én, pénteken, 18 órakor Jakó cukrászda Vasmű úti üzletében.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 Annakidején a Sugárúti Fesztiválon fogant meg a gondolat Szmodics László fejében, hogy különböző zenei formációk szólaljanak meg a Vasmű út különböző helyszínein. A Jakó cukrászdában olyannyira vevők voltak a kezdeményezésre, hogy a folytatás után érdeklődtek. Így aztán a szervező megkereste a zeneiskola tanárait, hogy lenne-e kedvük tanítványaikkal közösen aprócska koncerteket tartani a cukrászda terében. Az ötlet jó táptalajra hullott, immáron 20. alkalommal állnak a szűk nyilvánosság elé a növendékek.  A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanárai közül ezúttal Pomposné Zelena Erzsébet és Tágincevá Irén fog diákjaival együtt fellépni. Különböző életkorú hegedűsök, zongoristák lesznek a mostani előadók: Latinovics Lívia, Mikes Maja, Szenczy Lujza, illetve Király Izabella, Mudra Gréta. A felvonultatott szerzők pedig ezúttal a következők lesznek: Joseph Haydn, Daniel Auber, Carlos Gardel, Kígyósi Árpád, Dmitrij Sosztakovics, Vladimir Rebikov és Makszimov. A belépés - mint mindig - most is ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában