Karácsony, szilveszter

2023.12.19. 09:00

Hogyan készül a karácsonyra? Kiss Péter harmonikaművész

Az ünnepek közeledtével mindenki egyre inkább a karácsonyra, a készülődésre koncentrál. Közismert embereket kérdeztünk meg arról, hogyan készülnek a karácsonyra, hol, hogyan töltik a szilvesztert. Első megszólalónk a baracsi Kiss Péter harmonikaművész, aki frissen diplomázott Firenzében, a Luigi Cherubini Conservatory of Music-ban.

Balla Tibor
Kiss Péter harmonikaművész 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

„A karácsony nálunk kiemelt ünnep, hiszen mégiscsak teljes egészében ilyenkor gyűlik össze a család. Én külföldön tanulok, a testvérem már külön él a szülőktől, és talán a karácsony az egyetlen alkalom, amikor együtt tudunk asztalhoz ülni. Különösen a Szenteste, ilyenkor közös vacsora után társasozunk. Ezért is kiemelt a karácsony az életemben, másrészt ilyenkor van a karácsonyi koncert, amit Baracson adok minden évben. Gondolhatnánk, hogy ez is egy ugyanolyan koncert, mint a többi, de anyáék nagyon sokat segítenek benne, lényegében az egész család benne van a szervezésben. Hogy hogyan készülök? Főzni, sütni még nem szoktam. Régebben nagyon bajban voltam, hogy ki milyen ajándékot kapjon. Persze ez mindig egy nehéz téma, könnyen elakad az ember. Most már a testvéremmel közösen kezdünk ráérezni, vele szerezzük be az ajándékokat. A szilvesztert itthon töltöm, ahogy eddig szinte mindig. Volt róla szó, hogy Firenzében töltöm, három lehetőség is adódott, ahol felléptem volna. Szóba került, hogy Firenze egyik főterén fellépünk a harmonika kvartettel, de végül úgy alakult, hogy egyik fellépés sem valósul meg. Talán ez egy jel volt, hogy szilveszterkor pihennem kell. Úgyhogy itthon, barátokkal töltöm.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában