Múlt-jelen-jövő

2024.03.30. 13:00

Tűzzománc képekből nyílik kiállítás Dunaföldváron

Körmendi Erzsébet

Készül a tűzzománc alkotás (fotónk illusztráció)

Fotó: Huszár Márk/MW-archív

Múlt-Jelen-Jövő címmel Patakiné Kovács Veronika tűzzománc képeiből nyílik kiállítás április 4-én, csütörtökön 18 órakor Dunaföldváron a Berze-Nagy Ilona  Városi Könyvtárban. Az intézmény internetes felületén a következőkkel ajánlják, hogy  miért érdemes megnézni a kiállítást, miért szép a tűzzománc?

  • Színek
    A tűzzománcon festékek széles skáláját lehet alkalmazni, ami lehetővé teszi gazdag és élénk színek létrehozását. Ezek a színek rendkívül tartósak és csillogók lehetnek, ami tovább növeli a tűzzománc esztétikai vonzerejét.
  • Fényjáték
    A tűzzománc felülete csillogó és fényes, amelynek köszönhetően a fény játékos módon tükröződik rajta.
  • Textúra
    A tűzzománc technikával készült felületek lehetnek simák vagy domborúak, és különféle textúrákat lehet létrehozni a különböző technikák alkalmazásával.
  • Tartósság
    A tűzzománc rendkívül tartós anyag, amely ellenáll az időjárásnak és a környezeti hatásoknak, ezáltal hosszú távú szépséget biztosít az alkotásoknak.
  • Művészi kreativitás
    A tűzzománc technika sokféle művészeti stílushoz és kifejezési formához alkalmazható, így a művészek szabadon kifejezhetik kreativitásukat és egyedi stílusukat a tűzzománc alkalmazásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában