A Magyar Költészet Napja

2024.04.10. 13:00

Együtt ünnepelnek a versbarátok Kisapostagon

A Magyar Költészet Napja fontos ünnepnap, amelyet április 11-én tartanak meg minden évben. Ez az alkalom emlékeztet minket a magyar költészet gazdagságára és mélységére, valamint a magyar nyelv és irodalom kultúrájának fontosságára.

Duol.hu

A költészet napja lehetőséget teremt arra, hogy ünnepeljük és ünnepélyesen megemlékezzünk azokról a költőkről, akik műveikkel gazdagították a magyar irodalmat, és akiknek az alkotásai jelentős hatással voltak a nemzeti identitásra és kulturális örökségre. Az események és ünnepségek keretében felidézzük a nagy magyar költők életét és műveit, megemlékezünk az irodalmi hagyományokról, és ünnepeljük a költészet jelenkori képviselőit is. 

A Magyar Költészet Napja tehát nemcsak a múlt tiszteletére szolgál, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy újra felfedezzük és ünnepeljük a költészet jelenlegi szerepét és jelentőségét a kultúránkban és a társadalomban. Fontos üzenete van a kreativitásnak és az önkifejezésnek, és arra ösztönöz, hogy adjunk helyet és támogatást a költészetnek és az irodalomnak mindennapi életünkben.

Kisapostagon április 11-én 16 órakor gyülekeznek a versbarátok az önkormányzat földszinti kultúrtermében. A rendezvényen bárki elmondhatja versét, vagy szabadon választhat a magyar költők művei közül, de aki csak élvezné mások előadását az alábbiakra számíthat.

Elsőként nagy Attila, Kisapostag polgármestere köszönti a megjelenteket. A Schalbert Alapítvány Nőegylete verseket ad elő. Szatmári Attiláné, Piroska egy kisapostagi költő, Bágyi Misi bácsi Tavasz és Szeretni című verseivel emlékezik az elhunyt művészre. A Dalkör Petőfi megzenésített verseivel készül, majd újra Piroska lép színpadra Wass Albert: A bujdosó imája című költeményével.

Az Orvosi Rendelőért és Teljes Emberért Alapítvány képviseletében Bánkuti Katalin versel.

A Nyugdíjas Klub is készül a versünnepre, Farkas Róbertné,  Fekete Mihály és Baranyi-Kásás Margit előadását élvezhetjük a műsor keretén belül. 

Radnóti Miklós, Heltai Jenő, József Attila, csak néhány név kedvicsálóként. A szervezők sok szeretettel várják a versbarátokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában