Nagyszabású bokszgála

2017.10.30. 20:00

A hazai tehetségek mellett ringbe lép pénteken a magyar válogatott is

Pénteken délutántól kétfelvonásos ökölvívógálát rendeznek a sportcsarnokban, ahol a helyi tehetségek után kötelek közé lépnek a magyar válogatott tagjai is, legjobbjaink ellenfele Bosznia-Hercegovina csapata lesz.

GALLAI PÉTER

Kocsis Tamás edző a gálán bemutató meccset játszó két ifjú DÖSE tehetséggel, Molnár Doriánnal és Tóth Tamással gyakorol hétfőn Fotó: Ady Géza

Egyre komolyabb eredményekkel és bővülő bázissal rendelkezik a DÖSE klubja, amely a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel közösen november 3-án, pénteken 15 órától gálát rendez a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az esemény két részből áll, elsőként, 15 órától a II. Dunai Ökölvívó Kupa keretében lépnek ringbe a versenyzők, többek között a DÖSE öt tehetsége is megmutatja tudását.

- Horváth Máté a serdülők között (56 kg), Kovács Adrián (64 kg) és Gálházi Krisztián (+91 kg) az ifiknél, Dodó Norbert (52 kg), illetve Kovács László (81 kg) elit, azaz felnőttkategóriában öklözik majd pénteken. Nagyon bízom benne, hazai közönség előtt jól fognak bokszolni, és mindent kiadnak magukból. A serdülő válogatott Horváth 3x1,5 percet, a többiek pedig 3x3 perces meccseket vívnak. Az első négy fiú az erdélyi Nagyszalonta klubjából kap ellenfelet, Kovács László pedig a soproni Erdélyi Roland ellen készül a revansra, ugyanis a tavalyi meccsükön kikapott tőle. Rajtuk kívül még tíz összecsapás szerepel a kupa programjában, az MTK, a Vasas, a Fehérvár, a Tatabánya képviselői mellett láthatjuk a felvidéki, galántai testvérklubunkban szereplő öklözőket is. Nagy csemege lesz a Galántával érkező felnőtt kubai válogatott Christian Martinez és a szintén válogatott Könnyű Richárd csatája. Továbbá két ifjú titánunk, a 11 éves Tóth Tamás és a 10 éves Molnár Dorián bemutató mérkőzését is láthatja a közönség újpesti partnereik ellen. Ők egyébként meghazudtolják a korukat, olyan szinten rajonganak az ökölvívásért – fogalmazott Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője, aki segítőjével, Kocsis Tamással készíti fel a srácokat a pénteki gálára. Kivéve Kovácsot, mivel neki Dunaújvárosban nincs megfelelő kesztyűpartnere, ezért Galántán edz, együtt érkezik majd velük, hogy utána további három hetet még kint töltsön, ugyanis készül a decemberi felnőtt országos bajnokságra.

Kovács Adrián és Sulák András, a Dunai Ökölvívó SE szakmai vezetője tréningezik a pénteki, sportcsarnokban rendezett gála előtt a hétfői edzésen.
Fotó: Ady Géza

Ám ezzel még nem lesz vége a bokszünnepnek, hiszen Patai G. és a sztárfellépő Hősök műsora után, ami szintén emeli a nap fényét, 19 órától Dunaújvárosban lép szorítóba a magyar válogatott, Balzsay Károly szövetségi kapitány együttese Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen szerepel, a meccseket az M4 Sport is közvetíti.

- Azt hiszem, mondani sem kell, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy hazánk legjobbjai Dunaújvárosban lesznek láthatóak. Így az utolsó magyarként, 2013-ban ifi Eb-győztes Gálos Roland, az idei világbajnokságon szerepelt Kovács Richárd, az olimpiai induló és Eb-harmadik Harcsa Zoltán mellett Kozák László, Tallósi Péter és Berki Károly lesz a nemzeti csapat tagja – ismertette Sulák András, s hozzátette, a honi szövetség vezetője, Erdei Zsolt mellett számos vendéget várnak. A szakmai vezető kiemelte, a gála körítése profi színvonalú lesz, a belépők árát pedig kifejezetten azért szabták jelképesre, hogy minél több néző legyen kint a sportcsarnokban.

- Örömmel mondhatom, hogy Dunaújvárosban nagyon fellendült a sportági élet, jövőre elkészül az új bázisunk, egyre több fiatallal tudjuk megszeretteteni az ökölvívást. Ehhez pedig kiváló lehetőséget teremtenek az ilyen gálák, mint amit pénteken rendezünk. A DÖSE vezetősége, Mádai Balázs elnök, továbbá Hosszú János és Bánkuti Zsolt elnökségi tagok megteremtik a tökéletes feltételeket a munkához, nagyon jó érzés, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok együtt.

Kocsis Tamás edző a gálán bemutató meccset játszó két ifjú DÖSE tehetséggel, Molnár Doriánnal és Tóth Tamással gyakorol hétfőn
Fotó: Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában