Bizonyítottak a fiatalok

2017.12.20. 19:48

A világbajnoki ezüstérmes legyőzésével zárták az évet

Az újjáalakuló magyar női vízilabda-válogatott szerdán bravúros teljesítménnyel győzte le a spanyol csapatot a világliga második fordulójában. Ebben jelentős szerepet vállaltak a dunaújvárosi játékosok.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

Elég régre kell visszamenni ahhoz, amikor elmondhattuk: egy nemzeti együttes keretének jelentős részét dunaújvárosi sportolók alkotják. Nos, az átalakuló, megfiataladott női vízilabda-válogatott szerdai összecsapásán a tizenhárom pólós közül hatan (!) – Garda Krisztina, Kiss Alexanra, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta – a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics klubját képviselték. Egyrészt már ez büszkeséggel tölthet el mindenkit, az meg méginkább, hogy a csapat kiváló játékkal legyőzte a világ egyik – a nyári vb alapján második – legjobb alakulatát. Ráadaásul a 10-9-es magyar sikert hozó meccs góljainak felét is Mihók Attila tanítványai termelték, Horváth és Garda kettőt-kettőt, Gurisatti egyet lőtt. A magyar csapat az utolsó negyed végét leszámítva végig dominált és irányította a játékot, a spanyol centereket pedig tökéletesen iktatták ki. Ebben nagy szerepe volt Gardának, aki elöl remekelt.

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett
Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

Horváth Brigitta szintén kiválóan teljesített, ő is úgy látta, nagyon jól játszottak, a védekezésük tökéletesen működött a találkozó elején, nem véletlen, hogy a spanyolok csak emberelőnyből tudtak eredményesek lenni.

- Arra számítottam, hogy centerben fogok játszani, de ezzel szemben szélső voltam, de ha úgy adódik, menjek be másodikként és onnan szerezzek ítéleteket. Ez sikerült is, meg egy szép csavargólt is szereztem. Még az út elején jár ez a csapat, még lesz több világliga-találkozó, azokon már jobban összecsiszolódhat a társaság, de szerintem jó az irány, amin haladunk – értékelt a dunaújvárosi játékos.

- Úgy gondolom, totálisan megérdemelt győzelmet arattunk, és bebizonyították ezek a játékosok itt, egy újjáalakuló válogatottban, hogy képesek felvenni akár a világbajnoki ezüstérmessel is a versenyt, sőt meg is tudjuk verni őket – vonta le a pozitív tapasztalatokat Bíró Attila szövetségi kapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában