Dragon Steel SE

2018.01.17. 17:11

Sikeres évet zártak a dunaújvárosi sárkányhajósok

A Dragon Steel Sportegyesület január 13-án a havi fizikai felmérő után tartotta a szokásos évzáró taggyűlését.

Gróf András

A dunaújvárosi sárkányhajósok az idei esztendőben is érmeket várnak maguktól

Fotó: Dragon Steel

Az elmúlt év értékelésekor elhangzott, hogy a sárkányhajósok kiugróan sikeres évet zártak. Feledhetetlen élményt jelentett a klub versenyzői számára a magyar bajnoki cím 8 km-en, a két ezüstérem magyar bajnokságon női és bronzérem open kategóriában. Kiemelkedőnek ítélték a klub Eb-n szerzett bronzérmet és 4. helyezést (Senior 40+ mix-ben), valamint a Premier női Eb-en elért 4. és egy 6. helyezést. Büszkék lehetnek magukra, hiszen a csapat tudatosan készült erre már évek óta és végre eljött a siker, az éremeső ideje.

Az elmúlt esztendőben a taglétszám 63 főre duzzadt, és 58 versenyengedélyt váltottak ki, ami ténylegesen 24-gyel több versenyzőt jelentett az egyesületnek. A közelmúltban számos lelkes fiatal sportoló csatlakozott a klubhoz, így a szegedi vb-n az U18-as korosztályban is tudtak csapatot indítani.

A dunaújvárosi sárkányhajósok az idei esztendőben is érmeket várnak maguktól
Fotós: Dragon Steel

Már tavaly ősszel elkezdték a téli alapozó felkészülést a következő versenyévadra. A sikeres felkészülés alapja, hogy minden hónapban felmérik a sportolóik fizikai erőnlétét. Tavasszal és ősszel „outrigger” felmérőt is szerveznek, így tagjaik nemcsak a saját kondíciójukkal, illetve saját fejlődésükkel vannak tisztában, hanem a csapattagok aktuális állapotára is fény derül. Az idei terveink között szerepel a hazai versenyeken, magyar bajnokságokon és fesztiválokon való indulás. A helyszínek Baja, Budapest, Fadd-Dombori, Győr, Szeged, Székesfehérvár lesznek. Ezen kívül indulnak majd a klub vb-én, U18-, Premier-, Senior 40+ és 60+ vegyes kategóriában Szegeden, amelyre a kvalifikáció már megtörtént. A brandenburgi Eb-n pedig válogatottként indulnak. Ebben az évben is szeretnének sikereket elérni. Remélik a kitartó munkánk meghozza az idén is a gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában