MVFC Berettyóújfalu elnöke értékel

2019.02.20. 15:30

Biztos, a Dunaferr sem fogja feladni az első hely elérését

„Egy szentélybe érkeztünk” – ezt Mezei József, az MVFC Berettyóújfalu elnöke mondta nekünk, a legutóbbi, Dunaferr elleni 6-5-ös győzelmüket hozó, pénteki dunaújvárosi futsalmérkőzés után.

Balogh Tamás

Ő aztán sok mindent tudhat a sportklub valamint a létesítményépítésről, a sikerkovácsolásról, miként ezeknek a folyamatos élvonalban tartásáról is. Erre garancia az, hogy a saját lehetőségeiből valósította meg, és máig is biztosítja a csapatát magasba emelő, hazai viszonylatban páratlan körülményeket.

Mezei József helyén kezeli a sikereiket
Fotó: Balogh Tamás

– Jelképes helyszín a Dunaújváros Sportcsarnok?

– Önmagáért beszél ez a helyszín, a Dunaújváros Sportcsarnok, ahol legutóbb játszottunk! Fantasztikus események emlékét őrzi, felejthetetlen sportemberek emelkedtek itt a csúcsra a kézilabdában. Én is büszkén olvasom az itt látható neveiket. Nyilván a mi meccsünkre jöttem, de nem is akartam szabadulni attól a varázslattól, amit a hely áraszt magából. Igaz, hogy a kézilabdások tették híressé, de az is csodálatos labdajáték, ezért szó szerint ezek szentélyének érzem. A kézilabda? Az is nagyon gyors, kombinatív játék. Nyilván a futsalban is azt szeretnénk elérni, hogy legalább olyan gyors legyen. A feladat természetesen nagyon nehéz.

– Győzelemmel kezdték a rájátszást.

– Nagyon jó mérkőzést láttunk, igazi futsalcsemegét. Jó sorozatban vagyunk, de elkerüljük a túlzott magabiztosságot, óvatosabbak vagyunk annál. Soha nem nagyké­pűsködünk, bármilyen eredményt is értünk el. Magamról szólva mindig szerényen közelítettem az összes együtteshez. Egy ekkora utazás nyilván minden csapatnál rányomja a bélyegét a mérkőzésre. Az első öt perc után a mieink már szépen, jól jöttek ki a mérkőzésből, de azért sok szerencsénk is volt. Amíg egy góllal többet rúgunk, azt nem kell megmagyarázni. Most még nem szabad a csoportelsőségről beszélni, hiszen bármi megtörténhet. Emberek vagyunk, ma minden rendben van, holnap talán már nem. Előfordulhatnak kiállítások, akár az első percben is, sokféle okok miatt elmehetnek a mérkőzések. Az utolsó percig kell küzdeni. Ahogy ismerem a dunaújvárosi csapatvezetőket és a játékosokat, ők sem fogják ezt föladni. Mi most egy kicsit megléptünk a csoportban, és ezért is, természetes módon mindenki, „mindenáron” meg akar bennünket verni. Amennyiben jó napot fognak ki, akkor megszorongathatnak, vagy akár meg is fordíthatják a meccset.

A bajnokság rájátszásának állása az A csoportban: 1. Berettyóújfalu 9 pont/1 mérkőzés (6 hozott pont), 2. Rubeola FC Csömör 4 pont/1 (1 hozott pont), 3. Dunaferr DUE Dutrade FC 4 pont/1 (4 hozott pont), 4. Debrecen 3/0 (3 hozott pont, 5. Szigetszentmiklós 2/1 (2 hozott pont).

Szombaton kupaelődöntőt játszunk

A héten nem játszik bajnoki mérkőzést a Dunaferr, ugyanis szombaton és vasárnap a Magyar Kupa négyes döntőjét rendezik meg Szigetszentmiklóson. A final fourban érdekelt Fehér Zsolt vezetőedző együttese is a szombati elődöntőben 18 órától a Veszprémmel méri majd össze erejét. A másik ágon a Berettyóújfalu és a Haladás találkozik egymással. Az éremcsaták vasárnap lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában