kézilabda

2019.02.09. 00:23

Remek játékkal a döntőbe jutott a Kohász együttese

A Vác elleni győzelem kellő önbizalmat adott a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának a tegnapi Magyar Kupa-mérkőzésre. Az ellenfél a Békéscsaba gárdája volt. Nagy volt a tét, mert a legjobb négy közé akart mind a két csapat bejutni.

Jankó Árpád

A Kohász a szokásos felállásban nézett szembe a csabaiakkal, de a kispadon több fiatal is készenlétben ücsörgött. Védekezésben és támadásban is tudott most cserélni a dunaújvárosi mester, György László. A találkozó elején keményen küzdött a Békéscsaba együttese. Ez azt jelentette, hogy a Kohász, bár vezetett, de jelentős előnyt nem tudott kiharcolni. Egy-két góllal mindig jobb volt a dunaújvárosi csapat. Majd egy rövid ideig bosszankodttunk a technikai hibák, a ­rossz passzok miatt, de ez a szakasz tényleg nem tartott sokáig. A 25. percben azért nagy változás történt, ekkor beállt a kapitány irányító Szalai Babett, s remek öt percet produkált a Kohász, és sikeres lerohanásokkal nőtt a hazai előny. A félidő 17–10-re végződött.

Szalai Babett az irányító poszton egyre jobb formában kézilabdázik a sérülését követően
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A második félidőben is folytatódott a Kohász remek játéka, és a 40. percben már megszületett a közte tíz (25–15). Ettől kezdve a hazai vezetőedző már beküldte a fiatalokat is. Mindegyiknek adott lehetőséget György László a góldobásra. Így Jovovity, Koronczai, Mihály is betalált a kapuba. Nagy tapssal fogadta a közönség, hogy Csapó Kincső, Kyra testvére is beállhatott a kapuba. A kupatalálkozó az utolsó másodpercben is megtartotta a hazaiak remeklésével a közte tizes eredményt: 35–25. A négy között a Kohász. A döntő március 16–17-én lesz Debrecenben.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

Dunaújvárosi Kohász KA – Békéscsabai Előre NKSE

35–25 (17–10)

Dunaújváros, 600 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

Dunaújvárosi Kohász KA: Csapó Kyra – Grosch V. 6, Szekerczés L. 6, Ferenczy F. 5, Cifra, Nick V. 1, Kazai A. 3. Csere: Vártok R. és Csapó Kincső (kapusok), Szalai B. 3, Sirián Sz. 3, Bouti F. 1, Mihály 2, Molnár B. 1, Jovovic 2, Koronczai P. 2. Vezetőedző: György László.

Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE: Balog – Kovács 3, Agbaba 3, Szögi 2, Giricz 1, Walfisch 3, Bottó 1. Csere: Dombi 2, Horváth, Ekker, Kukely, Marincsák 10. Vezetőedző: Horváth Roland.

A Magyar Kupa négyes döntőjét március 16-án és 17-én rendezik a debreceni Főnix Csarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában