A klub válogatottjai a vb-re és Eb-re készülnek

2019.07.02. 21:36

Három érmet hoztak haza a sárkányhajók hazai bajnokságáról

Június végén rendezték meg a tízszemélyes sárkányhajók magyar bajnokságát, az egynapos viadalon az U 18-as korosztálytól egészen a szenior korosztályig, 200 és 2000 méteres versenytávon is megmérettették magukat az egyesületek, közte a dunaújvárosi Dragon Steel is.

Gróf András

A dunaújvárosi Dragon Steel SE hat legénységet indított premier vegyes, premier open, premier női és szenior B vegyes (50 év felettiek) korosztályban, ami összesen harmincegy főt jelentett. Elsőként a 200 méteres premier open egység a tizenöt induló csapat közül a negyedik helyen végzett. A premier női kategóriában tizennégy csapat nevezett, itt az újvárosi hölgyek a B döntőben arattak győzelmet.

Egy ezüstérem mellett két harmadik helyet szereztek még a Dragon Steel SE képviselői
Fotó: Dragon Steel SE

A vegyes hajók csatájában huszonnyolc legénység vett részt, ahol a Dragon Steel SE két hajót is indított. A D dimenzióban az 50+ legénység negyedik helyen ért be a célba, a premier hajó pedig az A dimenzióban ötödikként végzett. A premier vegyes és a szenior vegyes legénységet az összesítés után bronzéremmel jutalmazták, így mindkét csapatunk a dobogóra állhatott. Hosszú távon is két vegyes csapatot indított az egyesület, a Dragon ­Steel szenior B csapata az előkelő második helyet szerezte meg. A premier vegyes hajó pedig éppen csak lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A viadalt követően az egyesület tizenhárom válogatott kerettagja Fadd-Domboriban maradt egynapos edzőtáborban. A kötelező felmérések után ez volt az első alkalom, hogy az U 18-as, premier és a szenior B válogatott egységek együtt tréningeztek, készülve a tizennegyedik IDBF nemzetek közötti sárkányhajó világbajnokságra, amit július 20-25. között Pattayában, Thaiföldön rendeznek meg.

A következő klubcsapat-verseny pedig a tizen­nyolcadik klub legénység sárkányhajó Európa-bajnokság lesz július 25–28-án, Sevillában, ahol a Dragon Steel SE a szenior A csapattal képviselteti magát.

A résztvevők névsora

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora, a hat legénység, akik a magyar bajnokságon a hajókban ültek: Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Csodás István, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zita, Fenyvesiné Beda Zsuzsanna, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Hallas János, Hoffmanné Bárdos Helga, János Orsolya, Koszi Ferenc, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kupsza Gergő, Kurucz Zoltán, Mátéka Zoltán, Pahocsa Kristóf, Pipa Károly, dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szatmári Csaba, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, valamint Varga Béla.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában