Harminchét csapat több száz fiatal tehetsége kézilabdázott

2020.03.17. 21:04

Kezdődobás Rácalmáson

A közelmúltban a rácalmási sportcsarnok adott otthont egy harminchét csapatos utánpótlástornának. Eredmények és tapasztalatok.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A torna, amely kiválóan szolgálta a térségi és az országos kézilabdasport ügyét, két korosztály – U8, U9 – legjobbjait hívta a pályára. A rácalmási seregszemle tapasztalatairól Németh Miklóst, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség főtitkárát kérdeztük:

– Ezen utánpótlás-korosztályok még most ismerkednek élesben a kézilabdával. Azaz, számukra egy-egy kapura lövés, gól is hatalmas élményt jelent. Azt tudni kell, hogy már ebben a korosztályban is vannak kiemelkedő tehetségek, akik egy-egy meccset eldönthetnek. A szövetség célja esetükben nem a gólszámlálás, a konkrét eredmény. Így nem is számolunk. Viszont a szövetség kifejezett célja, hogy lehetőleg minden gyermek pozitívan távozzon az adott eseményről, ezért számos kiegészítő programot is szervezünk. Így történt ez Rácalmáson is – mondta el lapunk megkeresésére Németh Miklós, aki a részletekről is beszámolt.

A DAC U9-es gárdája is részt vett a tornán – a jövő reménységei léptek pályára
Fotók: Laczkó Izabella

– A szövetség felhívására 37 csapat nevezett. Minden gárda legalább két mérkőzést játszott. Tele volt a rácalmási sportcsarnok. A tornát legalább 600 néző követte a helyszínen. Külön kiemelendő a mérkőzések mellett beindított Kezdődobás néven futó program, amelyet nagyon élveztek a gyerekek. Természetesen a résztvevők közül nem lesz mindenki élvonalbeli játékos. A szövetség célja, hogy egyre többen megismerkedjenek a kézilabdasporttal és kipróbálják azt. Összességében elmondható, hogy remek hangulatú eseményt zártunk Rác­almáson, ha a lehetőségek a továbbiakban engedik, szeretnénk folytatni e kezdeményezést. Ezúton is köszönet illeti a szülőket, edzőket, a felkészítő testnevelő tanárokat, akik támogatják a gyermekek fejlődését. E tornát a jövőben is szeretnénk megrendezni – zárta mondandóját Németh Miklós.

A DKKA fi ataljai is eredményesen játszottak a tornán

A Kezdődobás programról: „A játékokon, játékos feladatokon keresztül minél több gyermek fedezhesse fel a sport élményét, és tanulja meg a játékok alapjait, hogy a későbbiekben a szabadidős vagy a versenyszerű sporttevékenységben is örömét lelje. A program további célja, hogy a részt vevő tanulók változatos környezetben, játékos formában gyakorolják a kézilabda sportág alapvető technikai és taktikai elemeit, lehetővé téve közben, hogy minden tanuló sikeresnek és kompetensnek érezhesse magát.

A versenyek során a pozitív játékélmény megszerzésére helyezzük a hangsúlyt.

A Kezdődobás program 2019-ben kezdődött, és a játéknapok lehetőséget biztosítanak még a középiskolás fiataloknak is.

Játékos formában gyakoroltak a DAC-os fi atalok is

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában