A döntetlen is elég volt

2021.03.02. 19:34

Ismét adonyi kupasiker

Alacsonyabb osztályú csapatként a döntetlennel az Adony labdarúgócsapata jutott a Fejér megyei kupa hatodik fordulójába, miután vasárnap hazai pályán 1–1-et játszott a Kislánggal.

Horváth László

A mérkőzést a rossz időjárási körülmények miatt halasztották mostanra. A megyei másodosztályban szereplő adonyiakra nem várt könnyű feladat, hiszen az élvonal tizenkettedik helyezettje volt az ellenfél.

Adony – Kisláng 1–1 (1–1)

Adony: Hamar (Szűcs 90. p.), Balogh, Tatár, Budai (Virág 39.), Fábián, Tamon (Broschek 88.), Varga Z., Erdei, Varga E., Bagóczki, Nebucz.

Kisláng: Kovács, Juhász, Virágházi, Kovács, Dudar, Horváth (Szántai 72.), Lévai, Erdei, Kassai J., Burkus, Kassai Cs. (Hegyi 86.).

Az első félidőben hamar, a 13. percben vezetéshez jutott az Adony. A jobb szélről kapu elé beküldött labda először oda-vissza pattogott a védők és a támadók lábán, végül Varga lapos lövésével oldódott meg a helyzet – eredményesen. A gól után a vendégek okoztak meleg pillanatokat a hazai kapu előtt. A kirohanó hálóőr kétszer is hárított, valamint az adonyi védelembe a kapufa is bekapcsolódott. Utóbbinak jelentős szerep jutott ezen a mérkőzésen, mert az adonyiak is tisztességgel lőtték az ellenfél hálójának felső és oldalsó lécét. A helyzetek ellenére a 33. percben a Kisláng egyenlített, Horváth jobb oldali szólója után élesen a jobb kapufa és Hamar kapus között talált be.

Fehérben az adonyi Budai Zoltán szereli kislángi ellenfelét
Fotó: Horváth László

A szünet után bő félórát a vendégeknek állt a zászló a helyzeteket tekintve, de az eredményesség szempontjából ugyanott tartottak, ahol ellenfelük. A mérkőzés utolsó negyedórájában beleerősített az adonyi gárda. A támadásokat viszont nem tudták góllal befejezni, pedig ziccer adódott négy-öt is.

A lefújást követően Mónos Zsolt egyesületi elnököt kérdeztük, ő miként látta a pályán történteket.

– Szebb is lehetett volna a végeredmény. Az utolsó negyedórában a Kisláng beszorult a saját térfelére és a kapujuk elé. Előtte sajnos nem nagyon parádézott együttesünk. Gyakorlatilag a támadások elhaltak az ellenfél kapujánál. Szokták mondani, kinek milyen a napja, úgy sikerül a vége. Tehát ebben ennyi volt. A kupában addig szeretnénk eljutni, ameddig tudunk. A hétvégén pedig indul a bajnokság, ahol teljes mellszélességgel vehetjük fel a versenyt ellenfeleinkkel szemben. Rendben a csapat, megvan a keret – hallhattuk a találkozó utáni csapatelnöki nyilatkozatot.

Március 7-én a 14. fordulóval folytatódik a Groupama megyei másodosztály déli csoportja, ahol a Mezőfalva vendégeként lép pályára az adonyi együttes. A fiatalokkal tűzdelt, energikus csapat ellen sem lesz könnyű felvenni a kesztyűt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában