Budapest

2021.07.16. 22:22

A DFVE az első tíz sportolót adó klub között

A 174 fős tokiói magyar olimpiai csapatot 70 hazai sportegyesület sportolói alkotják – tudatta pénteki sajtóközleményében a Sport­egyesületek Országos Szövetsége (SOSZ).

MTI/Gallai Péter

Fotó: LI

A legutóbbi olimpiákkal összevetve rekordlétszámú magyar csapat vesz részt a XXXII. nyári játékokon, a 174 versenyző 23 sportágban képviseli majd a magyar színeket – idézte a dokumentum a SOSZ elnökét, Deutsch Tamást.

A legutóbbi olimpiákkal összevetve rekordlétszámú magyar csapat vesz részt a játékokon

A legtöbb olimpikont a fővárosi sportegyesületek adják: a Ferencvárosi Torna Club (FTC) huszonegy, a Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló (BVSC) tizennégy, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) és az Újpesti Torna Egylet (UTE) egyaránt tizenkettő, amíg az MTK Budapest kilenc sportolója tagja a magyar olimpiai csapatnak.

A fővárosi klubokat közvetlenül a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. követi a sorban öt olimpikonnal, és szintén ennyit ad az UVSE Vízilabda Sport­egyesület a női válogatottba. A 8–10. helyen „holtversenyben” a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület áll a Vasas Sport Clubbal, valamint a Győri Úszó Sportegyesülettel négy-négy résztvevővel. A dunaújvárosi klubot Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szilágyi Dorottya képviseli az ötkarikás játékokon. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület pedig Kovács Zsófia tornász révén indít sportolót Tokióban.

Az MTK Budapest és a ­BHSE versenyzői szerepelnek a legtöbb olimpiai sportágban: egyformán nyolcban méretnek meg sportolóik. Az UTE hét, a Ferencváros hat, a BVSC négy, a Vasas Sport Club pedig három ötkarikás sportág versenyszámaiban lesz érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában