„Megtanultam küzdeni”

2021.07.08. 08:30

Pasker Renáta, a DPASE játékosa gólkirálynőként zárta a szezont

Pasker Renáta a Dunaújváros PASE futsalcsapatának játékosa huszonhat találatával a női futsal NB II nyugati csoportjában megszerezte a gólkirálynői címet hihetetlenül szoros versenyben Béres Lillával, a Máltai SE játékosával végig fej fej mellett haladva. Vele beszélgettünk a kezdetekről, célokról.

Varga Zsófia

– Mikor kezdtél el focizni, hogyan kapcsolódtál be a sportágba?

– Már óvodáskoromtól kezdve érdekelni kezdett a futball. A lányokkal nem jöttem ki nagyon jól, így átpártoltam az udvaron labdázó fiúkhoz, innentől megpecsételődött a sorsom, a sportág szerelmese lettem. Tizenhárom éves koromtól az iskoláséveim alatt a lányok mezőnyében minden évben eljutottam az országos diákolimpiára.

– Hogyan ítéled meg a labdarúgáson belül a női foci helyzetét?

– A labdarúgás egyre elterjedtebb a lányok körében, de sajnos még mindig nem kap elegendő figyelmet, támogatást, amelyet talán megérdemelne.

– Úgy tudom, éppen sérülésből lábadozol. Hogy vagy?

– Jövőbeli nagy terveimet egyelőre sajnos keresztülhúzta a sérülés. Még vár rám egy nagy műtét, a rehabilitációt követően igyekszem minél hamarabb formába hozni magam és mihamarabb visszatérni a pályára.

– Nagypályán és teremben is játszol. Melyiket kedveled inkább és miért?

– Eddig többnyire füvesen és nagypályán játszottam, a futsalba a tavalyi évben kóstoltam bele, ami megtetszett, erre szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni az elkövetkezendő időben.

Pasker Renátára még vár egy műtét, utána jöhet a rehabilitáció Fotó: amatőr felvétel

– Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

– Valamennyi eredményemre nagyon büszke vagyok, ha mégis választani kellene, a közelmúltból emelném ki: a baracsi lányokkal sikerekben gazdag 2018-as évet zártunk, megnyertük a Pest megyei bajnokságot, a Magyar Kupát és a dunaújvárosi kispályás bajnokságot, illetve 2019-ben a Videotonnal az NB II nyugati csoportjának aranyérmesei lettünk.

– Mit adott neked a foci?

– Elsősorban is rengeteg élményt, életre szóló barátságokat, csodálatos helyekre juthattam el a labdarúgás által. A legfontosabb, hogy megtanított küzdeni, csapatmunkára, kitartásra, tiszteletre, alázatra, a padlóról felállni egy elvesztett meccs után, és még sorolhatnánk, a legnagyobb tanító az életre.

– Mit üzensz annak, aki most tervezi, hogy focizni fog?

– Az előbb leírtakra hivatkozva mindenkinek csak javasolni tudom, hogy sportoljon!

– Melyek a jövőbeli legfontosabb terveid?

– A céljaim között szerepel, hogy az első osztályban, azaz az NB I-ben is bizonyíthassak, valamint a jövőben szeretnék bemutatkozni a magyar válogatottban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában