Labdarúgás

2022.04.03. 21:53

Egy hosszú veretlenségi széria tört meg vasárnap

Az NB III. közép csoportjának 28. fordulójában a Ferencvárosi TC második számú együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az összecsapást a hajrában lőtt tizenegyes góllal a fővárosiak nyerték.

Gróf András

2022.04.03. DPASE-FTCII NB III labdarúgó mérkőzés Dunaújváros Stadion Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap Dh

Fotó: Zsedrovits Eniko

A találkozó elején a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát. Lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy a hosszú sérüléséből felépülő válogatott, Sigér Dávid is pályán volt ebben az időszakban. A játékrész vége előtt tíz perccel a hazaiak megszerezhették volna a vezetést. Jakab Dávid lövését azonban a gólvonalról kivágta az egyik védő. 

A dunaújvárosi együttesnek még az utolsó pillanatban is volt esélye az egyenlítésre Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A fordulást követően jobban játszottak a házigazdák. Dorogi Renátó hagyott ki ziccert, majd Villám Balázs nagy lövése kerülte el Mergl kapuját. A folytatásban Ásványi is bemutatott egy bravúros védést. A félidő közepétől jelentős fölénybe került az újvárosi együttes, de Székely, Novák, Báló és Szepessy is kihagyta a gólszerzési lehetőséget. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt egy gyors kontra végén vitatott tizenegyeshez jutottak a vendégek, amit Gera Zalán értékesített (0–1). Zárásként Petró Balázs egyenlíthetett volna, de lövése nem jutott a hálóba. 
Mivel a listavezető Kozármisleny győzött otthon, így tíz pontra növelte előnyét a tabellán a második dunaújvárosiakkal szemben. 
 

Dunaújváros PASE –  Ferencvárosi TC II 0–1 (0–0) 
Dunaújváros Stadion 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Kiss B., Urbán). 
Dunaújváros PASE: Ásványi – Villám B., Bozsoki, Papp M., Báló T., Barna Zs., Dorogi R. (Tölgyesi V. a 81. p.), Székely B., Balogh Á. (Petró B. a 70. p.), Jakab D. (Szepessy R. az 59. p.), Novák Zs. Vezetőedző: Varga Balázs. 
Ferencvárosi TC II: Mergl – Kaján, Könczey, Orosz M., Arday, Mazzonetto A., Pintér D. (Cubra a 91. p.), Sigér (Godányi a 62. p.), Mazzonetto N. (Vida a 21. p.), Gera Z., Gavric. Vezetőedző: Borbély Balázs. 
 

A 28. forduló további eredményei: 
Hódmezővásárhelyi FC – Makó FC 2–2, B Build Mohács – Gerjeni SK 3–1, Ceglédi VSE – ESMTK 0–2, FC Dabas – Budapest Honvéd-MFA II 1–2, MTK Budapest II – Dabas-Gyón FC 2–2, Rákosmente FC – Paksi FC II 1–2, Szekszárdi UFC – Vác FC 1–2, Iváncsa KSE – Monor 1–1, HR-Rent Kozármisleny – Balassagyarmati VSE 2–1. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában