Dragon Steel SE

2022.08.14. 19:28

Szép sikerek a 25. Szarvasi Kenumaratonról

Augusztus első szombatján immáron 25. alkalommal rendezték meg a Szarvasi Kenumaratont. A viadalon ötvennyolc hölgy és százhuszonegy férfi résztvevő teljesített valamilyen számot, ami összességében hússzal több az előző évinél.

Gróf András

A dunaferres hajó csapata Fotó: Dragon Steel

A díszvendég, a hazai nevelésű Bogár Gábor válogatott kajakos alapos bemelegítése után több részletben innen startolt a huszonkét kenut, negyvenhét állószörföt, két sárkányhajót, egy túrakajakot és tizenkét outriggert tartalmazó flotta. A célban a legjobbak érem és emléklap díjazásban részesültek, mindenkinek kijárt az esemény hivatalos pólója, és a megszokott meleg ebéd sem maradhatott el. 
A dunaújvárosi Dragon ­Steel SE a baráti kapcsolatot ápolva, a helyi sárkányhajósokkal összefogva három legénységet indított. A befutó időeredménye alapján, mindhárom hajó felállhatott a dobogóra. 
A „Dragon 4” kategória győztese a Dragon Steel SE (Körmendi László, Kótai Ferenc, dr. Rubics László, Tomó Sándor) csapat lett, a női egység a Vízisikló, a dobogó második fokára állhatott fel (Balczó Edit, Fekécs Andrea, Nagyné Timár Tünde – Körös Dragon, Tóth Edit – Dragon Steel). A Dunaferr nevű céges hajó a kategóriája ezüstérmét harcolta ki (Illés Zsolt, Fischer Péter, Tóth Gergely – Dragon Steel és Csépai Pál – Körös Dragon). Varga Béla a sporttársa betegsége miatt egyéniben outriggerben indult, ahol a dobogóról éppen lecsúszva, 4. helyezett lett. Különdíjat kapott, mint a legidősebb maratonista Kótai Ferenc (74 éves), aki többi között a válogatottal a 14. EDBF Nemzetek Közötti Európa-bajnokságon vesz részt Spanyolországban, Banyoles-ben szeptember elején. 
A Dragon Steel SE elnöke, Tóth Edit a következőképpen értékelte a jól sikerült napot. 
– Nagy élmény volt mindannyiunk számára a szarvasi megmérettetés, a rendkívül barátságos fogadtatás és az együtt elért sikerek. Nagy öröm, hogy mind a három kenus csapatunk dobogóra állhatott. Ez volt az első alkalom, hogy itt a Kenumaratonon a sportolóink a dobogó csúcsára állhattak. Nagyon büszkék vagyunk a sportolóinkra az otthon maradottakra is, aki komoly és profi munkát végeztek a kisapostagi augusztálison ugyanezen a napon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában