Futsal

2023.01.12. 20:00

Egyre inkább formálódnak, és a jó eredmények is jönnek majd

Az év első bajnoki mérkőzése előtt áll a Dunaújváros Futsalcsapata az NB II. nyugati csoportjának 16. fordulójában, amikor a Tihanyi FC-t fogadják Rácalmáson pénteken este nyolc órától. A mérkőzés előtt az egyesület szakmai vezetői szólaltak meg.

Balogh Tamás

Godslove a csapat legeredményesebb játékosa, tizennégy góljával ötödik a listán

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Vajon kinek hoz szerencsét a péntek 13-a? Mindegyik csapatnak nagy szüksége lesz rá, hiszen az újvárosiak számára akár helycserét is hozhat a mérkőzés, amit a vendégek nyilván szívesen elkerülnének. 
A zuhanyhíradók állításával szemben ne legyenek kétségeink: a tihanyiak is komoly céllal folytatják a bajnokságot. A legutóbbi találkozójukon döntetlent játszottak a Tolna-Mözs ellen idegenben, előtte viszont otthon az UTE-tól szenvedtek egy szűk vereséget. A Dunaújváros Futsal is megszenvedte legutóbb az UTE játékát a Magyar Kupa második fordulójában múlt héten pénteken, amikor egy néhány perces rövidzárlat okozta a csapat vesztét. Nyilván ezúttal nem esnek hasonló hibába. Egyébként a Tihany ellen is rossz az újvárosiak legutóbbi emléke, hiszen akkor idegenben csak öt mezőnyjátékost tudtak felsorakoztatni. A nagy hátrány akkor vereséget hozott. Ezúttal látványos, izgalmas csatára készülhetünk. 

Zemankó Zoltán
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

A csapat év végi találkozóján Zemankó Zoltán, a Dunaújváros Futsal csapatainak szakmai vezetője az alábbiakat mondta. 
– Könnyebb most itt állni, mint egy jó hónapja lett volna, hiszen a szünet előtti fordulók sok örömet okoztak nekünk. Az egész 2022-es évet nézve már nehezebb a sikerekről beszélni. Az előző szezonra az volt a célunk, hogy bennmaradjunk az NB II.-ben, és ez sikerült. Az az eredmény annyit ért, hogy a jelenlegi szezonban is van létjogosultsága a futsalsportnak Dunaújvárosban, és ez nagy dolog. Az a siker hozta azt, hogy néhány támogatónk visszatért hozzánk, ezáltal így biztosabbá vált a működésünk a felnőtt-, valamint az utánpótláscsapataink részére is. Jelenleg mintegy ötvenfős létszámú a gyermekjátékosaink köre. Hálásak vagyunk érte, és a Dunaújvárosi Egyetem sportszervezete mellett nekik köszönjük a nélkülözhetetlen segítségüket. Remélem, hogy a teljesítményünkkel meg fogjuk hálálni. 

Hozzátette, fennállásuk óta minden évet úgy sikerült lezárni, hogy a kitűzött céljaikat többé-kevésbé elérték. Voltak már nagyon magasan is a magyar bajnokságban, és fényes érmeket is nyertek. Most a másodosztályban szeretnék megállni a helyüket. 
– A jelenlegi felnőttkeretünk néhány, mostanában érkezett játékossal tovább erősödött. Bízom benne, hogy tavasszal egyre több örömet fognak okozni a támogatóknak és a szurkolóknak egyaránt a fiúk – tette hozzá. 

Tóth Árpád, a csapat edzője, aki ha kell, a pályán is besegít, a szokásos őszinteségével nyilatkozott az eltelt mozgalmas fél esztendőről. 
– Vegyes érzelmekkel gondolok erre az időszakra. Voltak benne hullámvölgyek és biztató szakaszok is. Minden szempontból tanulságos időszakon vagyunk túl. Az ünnepek körül egy kis idő jutott a lazításra, de utána már ismét komoly feladatok vártak ránk, előbb a kupameccs, aztán ma folytatódik a bajnokság – kezdte a beszélgetést. 

Tóth Árpád Fotó: Balogh Tamás

– Voltak hasznos tapasztalatok ezen idő alatt? 
– Azt gondolom, minden meccsen van mit tanulni. Ez a játékosokra és rám is egyaránt érvényes. 

– Mintha megcsillant volna a lehetőség a csapat előtt a felsőházba való bejutáshoz. 
– A távlatokat tekintve lehetséges, de nekünk mindig az előttünk álló, soron következő feladatokra kell koncentrálnunk. Minden alkalommal megpróbáljuk a maximumot kihozni az adott mérkőzésből. 

– Mi kellett a szerencsés fordulathoz, ami a kedvező eredményeket hozta? 
– Szerintem nincsenek nálunk csodák, egyszerűen végre „darabszámra” megvagyunk. Ez kiegyenlített teljesítményhez segített bennünket a cserék esetében is, mert pótolni tudtuk egymást, illetve felfrissülten sikerült visszakapcsolódni az adott mérkőzésbe. Rengeteget gyakoroltunk, de létszámban a következő tavaszi szakaszban is meg kell lennünk. 

– A folytatástól mit vár? 
– Nagy feladat előtt állunk, hiszen, mint mindenki, mi is minden meccset szeretnénk megnyerni, a Tihany ellenit is péntek este. Fontosak a jó eredmények, hiszen szeretnénk megközelíteni az élbolyt. Nem könnyű a helyzetünk, hiszen a csapat majdnem fele egy-másfél hónapja van velünk. Tehetséges, sikerre éhes sportemberek, de még meg kell tanulják a mi játékrendszerünket. Azt gondolom, hogy az együttesünk egyre jobban formálódik, és majd a jó eredmények is megszületnek. 

A bajnokság állása

 1.TFSE15113167-2936
 2.UTE15111390-5234
 3.Haladás II15103270-3733
 4.PTE PEAC1593357-4030
 5.Mad Dogs Futsal1491465-3228
 6.Nagykanizsa1590677-6827
 7.Tihanyi FC1461761-4419
 8.Dunaújváros1460851-5218
 9.Érd15501054-7615
 10.Hidegkúti SC14211151-777
 11.Sz.szentmiklós15121244-925
 12.Tolna-Mözs15111339-1274

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában