A Dunaföldvár a Szentlőrincet fogadja vasárnap

2023.09.01. 11:47

Az FTC II is zavarba hozható

Vasárnap a hatodik fordulóval folytatódik az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának pontvadászata. A Dunaújváros FC csapata 11 órakor az FTC-MVM Népligeti Sportközpontjában a Ferencvárosi TC második számú együttesének vendégeként lép pályára, míg az FC Dunaföldvár gárdája 16 órakor a Szentlőrincet fogadja.

Gróf András

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak szerdán hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a sereghajtó Szekszárdi UFC ellen. A pontmentés a csapatkapitány Szepessy Róbert hajrában szerzett büntetőjével sikerült megvalósítani. A vasárnapi matinén sem esélyesként lép pályára a DFC gárdája, hiszen a fővárosiak az eddigi öt fordulóban kilenc pontot szereztek, amivel a bajnoki tabella ötödik helyén állnak. Legutóbb azonban az Iváncsa vendégeként 5-1-es vereséget szenvedtek. Tehát a 16 és 21 év közötti labdarúgókból álló együttes is zavarba hozható. Igaz, ehhez egy sokkal koncentráltabb játékra lenne szükség, mind amit a szekszárdiak ellen produkált a dunaújvárosi alakulat. 

Igazi rangadót játszik az FC Dunaföldvár gárdája. A hazaiak a harmadik, míg a vendégek a tabella második helyén állnak. A két csapat között három pont a különbség, így Varga Balázs együttese pontszámban beérheti a Szentlőrincet. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a vizitálók az őszi szezonban még nem kaptak ki. Egyetlen pontosztozkodással járó összecsapásuk a PTE-PEAC elleni vármegyei rangadó volt. Veszélyes a támadójátékuk, hiszen minden eddigi találkozójukon legalább kétszer betaláltak az ellenfelek kapujába. Legeredményesebb csatáruk Rétyi Róbert, aki öt góllal vezeti a csoport mesterlövészeinek listáját. 

A forduló további mérkőzései: MTK Budapest II - Fehérvár FC II, Paksi FC II - Kaposvári Rákóczi FC, Bonyhád-Majos - Iváncsa KSE, Szekszárdi UFC - Mohácsi TE 1888, FC Nagykanizsa – Érdi VSE, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - PTE-PEAC. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában